Corner Club Presenterar: grenadin – gör egen sockerlag till hemmabaren

Corner Club Grenadin
I samarbete med den renommerade cocktailbaren Corner Club, som drivs av stjärnkrögare Björn Frantzén, presenterar Lyx.se regelbundet nya, spännande drinkrecept att imponera med på hemmafesten. Denna vecka är det barchef Oskar Johansson som visar han hur man gör en sockerlag, så kallad grenadin, vilken du bland annat kan använda för FÖRRA veckans drink: Dempsey.

Ingredienser:
  • 2 delar granatäpplejuice
  • 3 delar socker
Så här gör du:
  • Ta en kastrull och sätt på värmen på 80 grader eller på 4 om du kan välja mellan 1 och 10 i inställningen på spisen
  • Häll alla ingredienserna i kastrullen (juicen och sockret)
  • Rör runt medan sockret smälter och blandas ut med juicen
  • Se till så att vätskan inte kokas upp
  • När grenadinen smält häller du upp den i en flaska genom att använda en tratt
  • Sätt på locket
Färsk grenadin i en flaska med lock håller i kylen upp till en månad.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *