Corner Club presenterar: The Milkman – vinnare av nordiska Bacardí Legacy 2015

The Milkman_BacardiLegacy_featured

I samarbete med den renommerade cocktailbaren Corner Club, som drivs i regi av stjärnkrögare Björn Frantzén, presenterar Lyx.se nya, spännande drinkrecept att imponera med på hemmafesten. Här kommer recept och tillvägagångssätt, i steg för steg, för cocktailen The Milkman, som barchef Oskar Johansson vann finalen av nordiska Bacardí Legacy 2015 med.

The Milkman består bland annat av Bacardí Carta Blanca, en sirap på ananas och brynt smör samt limejuice. I och med sin seger här i Norden har Oskar nu kvalificerat sig till den globala finalen av Bacardí Legacy, vilken hålls i San Francisco den 22-24 april 2016. The Milkman har därmed chansen att bli en så kallad Bacardí klassiker – och ansluta sig till en rad av tidlösa drinkar med potential att bli lika kända och uppskattade som Bacardí Mojito och Bacardí Cuba Libre.

“Bacardí Legacy är enligt mig den mest prestigefyllda tävlingen, inte bara på grund av den stenhårda konkurrensen men också för att syftet med tävlingen är baserad på drinkens helhet. Den måste ha en historia, känsla och grundtanke.”, säger en välförtjänt stolt och glad Oskar Johansson strax efter att ha tagit del av tävlingsresultatet.

Här följer en steg för steg-beskrivning, med tillhörande videos, av hur man tillagar The Milkmans olika komponenter, för att sedan, slutligen blanda den färdiga drinken – lycka till!

Karamelliserat socker

Ingredienser:

  • Socker
  • Vatten

Gör så här:

  • Värm en kastrull och tillsätt socker samt lite vatten
  • Värm på högsta temperatur under omrörning, tills sockret är flytande och gyllenbrunt

 

 

Brynt smör

Ingredienser:

  • 200 g smör

Gör så här:

  • Lägg 200 gram smör i en varm kastrull
  • Låt sjuda på högsta temperatur under ca 5 minuter, rör om då och då
  • Låt kallna

 

 

Ananas- och brynt smör-sirap

Ingredienser:

  • 150 g brynt smör
  • 50 cl ananasjuice
  • 1000 g karamelliserat socker

Gör så här:

  • Sätt en kastrull på en varm spisplatta
  • Tillsätt ananasjuice och brynt smör
  • Hetta upp tills det kokar och ta sedan av kastrullen från plattan
  • Hetta upp det karamelliserade sockret
  • Tillsätt ananasjuiceblandningen till det karamelliserade sockret
  • Rör sakta tills alla ingredienser formar en flytande sirap
  • Häll upp i en glasflaska och låt kallna
  • Sätt på ett lock och lagra till du behöver sirapen

 

 

The Milkman

Ingredienser:

  • 45 ml Bacardí Carta Blanca
  • 25 ml ananas- och brynt smör-sirap
  • 10 ml ananasjuice
  • 10 ml limejuice
  • Garnityr: muskot

Gör så här:

  • Häll i 45 ml Bacardí i en shaker
  • Lägg till 10 ml vardera av ananasjuice och limejuice
  • Tillsätt 25 ml ananas- och brynt smör-sirap
  • Skaka shakern
  • Sila drinken och häll i ett glas
  • Garnera drinken med muskot
  • Servera

 

Bartendertävlingen Bacardí Legacy startade 2008 med syftet att skapa nya cocktails som har potential att bli framtidens klassiker. För att kunna bli erkänd som en sann Legacy-cocktail behöver drinken vara perfekt balanserad och tidlös. Vinnarna av den globala finalen ansluter sig till Bacardís exklusiva portfolio av ikoniska, rombaserade drinkar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *