Sjöö Sandström vinner Svenska Designpriset 2015

Med sin klocka Royal Capital vann Sjöö Sandström det Svenska Designpriset 2015 för produktdesign. Klockan och dess design har fått mycket uppmärksamhet världen över.

sjöö_sandström_royal_capital_svenska_designpriset_2015_INTEXT_4

En del av framgångsreceptet är samarbetet med den exklusiva urverkstillverkaren Vaucher Manufacture. De har skapat en stilfull och modern dressklocka, som med Sjöö Sandströms egna ord “avspeglar vårt varumärke och vårt sätt att tillverka en klocka som är tidlös och kan bäras i generationer”.

Niclas Höglund, Production Manager och Designer på Sjöö Sandström tog emot priset under galan i Göteborg. Det är också han som ligger bakom produktutvecklingen och designen av Royal Capital, så här säger han:

Royal Capital har varit ett mycket lyckat och inspirerande projekt. Att föra traditionen av svensk design och urmakarkonst vidare har varit en ära. Vi kan tillsammans på Sjöö Sandström glädjas åt detta prestigefyllda pris och kommer att fortsätta vår resa mot nya mål inom klocktillverkning. Att skapa tid är också ett sätt att skapa historia. Niclas Höglund

sjöö_sandström_royal_capital_svenska_designpriset_2015_INTEXT_1 sjöö_sandström_royal_capital_svenska_designpriset_2015_INTEXT_2

Sjöö Sandström har tillverkat klockor sedan 1986 och har alltid strävat att uppnå högsta kvalitet utan några kompromisser. Deras materialval och intresset för skandinavisk design har gjort klockorna unika och attraktiva på världsmarknaden. Alla klockor tillverkas på beställning efter kundens önskemål. Läs mer om Sjöö Sandström och Royal Capital på deras webbsida.

sjöö_sandström_royal_capital_svenska_designpriset_2015_INTEXT_3