En designklassiker återuppstår – IWC Pilot’s Watch Mark XVIII

IWC Pilot’s Watch Mark XVIII

IWC är en känd Schweizisk klocktillverkare som började producera sina tidlösa klockor redan 1868. En av deras mest ikoniska klockmodeller är pilotklockan IWC Pilot’s Watch Mark 11 som lanserades år 1948. Nu har IWC bestämt sig för att återuppliva denna klassiska design i en ny utgåva.

Klockan som kommer få namnet IWC Pilot’s Watch Mark XVIII kommer vara direkt designad efter originalet och det kommer vara väldigt enkelt att se likheterna. Både de små rektanglarna som indikerar positionerna 3, 6, 9 och 12 och visarna är tydligt markerade med ett självlysande material för att garantera optimal synlighet, även på natten.

IWC Pilot’s Watch Mark XVIII

Precis som originalet från 1948 kommer klockan säljas tillsammans med ett grönt textilarmband, ett så kallat natoarmband, som garanterar både komfort och att klockan sitter stadigt på handen. Ett inre urverk tillverkat av mjukjärn skyddar klockan ifrån magnetfält och det extremt hårda saffirglaset skyddar mot plötsliga förändringar i lufttrycket som skulle kunna inträffa i cockpit.

IWC Pilot’s Watch Mark XVIII lanseras under juli månad och säljs i en begränsad upplaga av 1948 klockor, för att markera året då originalet började tillverkas. Alla exemplaren börjar säljas exklusivt på butiken Harrods i London och kommer endast finnas tillgänglig i tre månader. Efter detta kommer övriga återförsäljare få sälja klockan. Priset på denna tidlösa klocka blir 47 000 SEK.

IWC Pilot’s Watch Mark XVIII

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *