Nylanserade designklockor – Cate & Nelson Watches

Den Londonbaserade designstudion Cate & Nelson lanserar ett ny linje designklockor, med ett skandinaviskt och minimalistiskt formspråk.

Cate & Nelson Watches är en unisexklocka, inspirerad av de ikoniska klockor som finns i Stockholms tunnelbanesystem. På motsvarande sätt är Cate & Nelson Watches stil avskalad och består endast av de viktigaste detaljerna som vidhåller klockans funktion. Designstudion som vanligtvis designar möbler och större inredningsprodukter har ett tydligt designspråk som kännetecknas av en skandinavisk stil men med en internationell framtoning, detta återspeglas även i Cate & Nelson Watches.

cate & nelson designklockor

Urverket är schweiziskt och pryds av ett välvt glas med en boett som finns tillgänglig i borstat stål och mässing. Klockans rem är av läder från Tärnsjö, där allt material tillvaratas under produktionen. Cate & Nelson Watches finns tillgänglig i sex utföranden.

“Vi hämtar inspiration från Cates skandinaviska bakgrund och även från mitt sydeuropeiska arv. När vi designade klockan ville vi ta bort klassiska element för att skapa ett annat formspråk i klockan. Vi valde exempelvis att ta bort siffror i urverket och istället stansade vi ut markeringar för tiden i urtavlan. På så sätt fick klockan ett renare uttryck. Vi gav sekundvisaren en accentfärg och valde en ny placering av kronan som är mer funktionell och användarvänlig”, säger Nelson Ruiz-Acal.

Storlekar: 40 mm eller 38 mm. Ramurverk: Schweiziskt i borstat stål eller mässing. Armand i läder från Tärnsjö: nude, svart och brun. Urtavlan: vit eller svart metall. Batteridriven med Swiss Movement. Pris: från 1 595 SEK. Återförsäljare: Asplund. Finns i butik i början av april.

Designarbetet började för två år sedan då designstudion ville skapa en avskalad klocka där alla detaljer har en funktion och designen är tidlös utan anpassning efter rådande trender.

“Klockan har en genomtänkt design där vi genom hela designprocessen tar vara på klockans alla detaljer. Våra klockor är skapade för att bäras av personer som älskar formgivning och design och som har ett krav på enkelhet i användandet. Det var även viktigt för oss att skapa en unisexklocka, som är välbalanserad i sin design och som vänder sig till en internationell marknad”, säger Cate Högdahl.

Cate Högdahl och Nelson Ruiz-Acal.

Sandra Kastås jobbar som PR-konsult och rådgivare till VD:s i mindre bolag inom ett flertal branscher. Hon driver även sitt eget konstföretag vid sidan av. För Lyx skriver Sandra om konst, inredning, mode och trender.