Hörlurarna som sätter guldkant på lyssnandet

Lika mycket en modeaccessoar som en teknisk pryl – och de är designade i 18 karat solitt guld… Vi pratar förstås om svenska företaget Happy Plugs senaste tillskott; ett par exklusiva hörlurar tillverkade av hela 25 gram guld.

Hörlurarna, som redan blivit ett riktigt statement piece, tillverkas för hand av en svensk guldsmed i Gamla Stan i Stockholm och kommer att kunna beställas till ett pris av 95 000 kr.

Trots att de nya guldhörlurarna kommer vara så pass dyra är Andreas Vural, vd och grundare av Happy Plugs, övertygad om att många kommer vilja ha dem – och han har säkert rätt; för om jag av en händelse skulle råkat få hundra tusen över så skulle jag också gärna smycka mina öron med denna funktionella accessoar.

“Jag är övertygad om att få flera beställningar, trots den höga prisbilden.”

För den som inte vill betala fullt så mycket lanserar företaget samtidigt ett mer plånboksvänligt alternativ; metallicfärgade hörlurar i färgvalen guld eller silver. Dessa hörlurar kommer finnas till försäljning hos Telenor, Tre och MediaMarkt för ett mer överkomligt pris kring 300 kr.

I väntan på de där hundra tusen kronorna så låter detta mer som min melodi…

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.