Categories
Design Events Inredning Trender

Nu är det jul igen, hos jubilaren DesignTorget

I år firar de 20 år, butiken och marknadsplatsen som både hittar, tillverkar och säljer morgondagens svenska designklassiker.

DesignTorget startade som den enkla idén att visa upp och sälja svenska formgivares produkter på lastpallar i en av Kulturhusets mer avsides lokaler på bottenplan. Konceptet blev mycket lyckat och idag finns DesignTorget på flera orter, både i Sverige och Norge – och produkterna väljs noggrant ut utifrån aspekter som kvalitet, funktion, nytänk och humor.

Det mesta som säljs på DesignTorget finns i sortimentet endast under en begränsad tid på några månader. Några få produkter är bättre lottade och blir mer långlivade, som den omåttligt populära disktrashängaren som funnits med i sortimentet i ca 15 år!

Visste du?
Formgivare som Eva Lilja Löwenhielm och designtrion Claesson Koivisto Rune har sålt sina produkter hos DesignTorget – och för många av våra mer välkända svenska formgivare och designers har företaget fungerat som en dörröppnare.

Såhär i jultider är DesignTorgets butiker extra välbesökta, här finns nämligen klappar för alla åldrar, tillfällen och smaker. Naturligtvis hittar man även julpynt för årets största högtid; en favorit i år är de vita handgjorda pappersstjärnorna till julgranen och den klassiska kulljusstaken i modern tappning av genomskinlig kristall.

Under jubileumsåret 2013 har DesignTorget även tagit fram flera jubileumsprodukter, både exklusiva nyheter och produkter från tidigare sortiment som nu återuppstår. Den populära ljusstaken Elfugan från 1997 och den prisbelönta träbilen Streamliner från 1993 är några av de uppskattade klassikerna som återupptagits i sortimentet.

designtorget_1Bilen Streamliner klassiska färg är i svart med röda hjul men finns nu även i vitt med svarta hjul.

 

Efter 20 framgångsrika år sätter sig inte teamet bakom DesignTorget och rullar tummarna, nu smids nya planer för företaget. Framöver ska DesignTorget fokusera ännu mer på svensk design och sortimentet kommer utökas med flera småmöbler. Även butikerna ska uppdateras med ett nytt koncept som vi får se färdigt under 2014.

Lyx.se tipsar – julklappsfavoriter från DesignTorget

  1. Missa inte den underbara träkälken tillverkad i hållbar och slitstark bok. 595 kr.
  2. De praktiska glögglasen med dubbelväggad glas tål upp till 100 graders värme. 250 kr / 6 glas.
  3. Fantastiska tändsticksaskar i med unika tryck och långa tändstickor. 75 kr / st.
  4. Det söta dörrstoppet Sweety är även fin som inredningsdetalj. 195 kr.
  5. Spelet där fantasin inte har några gränser. Berätta historier med hjälp av bilderna i Story. 395 kr.

designtorget_2

By Jeanette Rattfeldt

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare.
På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *