Hemma hos Slettvoll – kvalitet och skönhet förenade

Vad är hemligheten bakom en ombonad, inbjudande och hemtrevlig atmosfär? Och hur får man ett nytt hem att kännas personligt med hjärta och själ? Hemma hos Slettvoll får vi svaren.

När man kliver in i inredningsbutiken Slettvoll’s lokaler får man genast en hemma-hos-känsla. En slags dämpad lyx avspeglas i butiken, man möts av en lugn och gemytlig miljö samtidigt som det är flärdfullt och sobert elegant. Det är helt enkelt en lyckad blandning av alla de komponenter som gör att det känns sådär trevlig och mysigt, precis som man vill ha det hemma.

Slettvoll är en norsk möbel- och inredningskedja som funnits sedan 1951, all tillverkning sker under noga uppsikt i egen fabrik av duktiga hantverkare i Norge med mottot att förena kvalitet med skönhet.

Slettvoll-2Inredningsföretaget Slettvoll har butiker i Stockholm och i Göteborg

Geir Oterkjaer som är inredare på Slettvoll tycker att det är viktigt att kunna leva i sitt hem – att våga slänga sig i den bäddade sängen, fredagsmysa i soffan och äta middag med släkt, familj och vänner utan behöva oroa sig om eventuella fläckar på stolstyget. Detta, det praktiska, är själva stommen i att få en organisk och karaktäristisk bostad – men att gå från det funktionella och vardagliga till det där lilla extra är oftast det som är svårast och det som flest misslyckas med när man ska inreda och renovera sitt hem.

Generellt är svensken duktig på att själv renovera och inreda sitt hem, faktiskt så till den milda grad perfekt att det rent av blir tråkigt, opersonligt och platt. Vita väggar i all ära, men ljust och fräscht går att uppnå på fler nivåer än så.

Oterkjaer berättar för Lyx.se att deras kunder ofta vill ha precis allt nytt när man ska göra om sitt hem men det går inte inredaren med på. För att få en bra balans, ge hemmet en personlighet och skapa blickfång jobbar Slettvoll alltid med antika och unika möbler och detaljer.

När Oterkjaer hjälper kunder med helhetslösningar kläs ofta en gammal fåtölj om i ett nytt tyg, konsten uppdateras med nya ramar och arvegodset återanvänds som vackra stilleben.

Slettvoll-4
Geir Oterkjaer är både inredare på Slettvoll och inköpare av butikens alla detaljer. Han håller även föreläsningar kring inredning för diverse butiker och företag. 

Med andra ord; det räcker inte att göra rätt val av inredningslösningar, möbler och detaljer och kombinera dem på rätt sätt för att ge hemmet det där lilla extra. Då krävs en extra insats, till exempel genom att söka runt på farmors vind efter gamla familjeägodelar och ge det nytt liv.

Det gamla kan väcka fina minnen och ger ytterligare en dimension till inredningen.

Eller varför inte måla väggarna i nyanser av vitt, eller en ljusare grå färg. Vågar man slå till på en mer färgstark nyans, gör det! Det lyfter alla hem och ger en bra karaktär menar Oterkjaer.

Pricken över i:et är såklart levande blommor. ‘Hur kan man leva utan?’, frågar han sig.

Slettvoll-6

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.

COMMENTS
  • Roy H M Ahnell

    “very exclusive”

    2015-05-24

Sorry, the comment form is closed at this time.