Stig in i Kasthalls magiska värld

Kasthalls fabrik i Kinna känner alla varandra väl. Så har det alltid varit. Här jobbar produktutvecklare och formgivare sida vid sida och mängder av händer arbetar kärleksfullt med hantverket. Resultatet är produkter av toppkvalitet.

Det finns mycket som är genuint med Kasthall; här tar man sig tid för att reflektera och tänka hållbart – och det har man gjort ända sedan starten 1889. Det finns en stark tro på att högsta kvalitet aldrig blir omodernt, man håller sig stolt fast vid sina svenska rötter och här respekteras också traditionsenligt hantverksarbete.

Varje matta behandlas kärleksfullt.

Detta ärliga och långsiktiga engagemang har visat sig vara ett framgångskoncept; idag pryder mattorna ytor kring hela världen, företaget finns i över 40 länder och världsledande designers som Jean Paul Gaultier, Claesson Koivisto Rune och Paola Navone vill alla arbeta med Kasthall’s team.

Vill du också arbeta som proffsen? Nu är det fullt möjligt. En alldeles egendesignad unik matta i vardagsrummet är inte längre en dröm, för även om du själv inte är superdesigner kan du formge ett helt eget mattmönster som sedan vävs eller tuftas i Kasthallsfabriken.

kasthall_3

Personligheten och intimiteten märks även i flaggskeppsbutiken i Stockholm. Här får privatpersoner, arkitekter och formgivare hjälp att välja handtuftade och vävda mattor utifrån miljö. Slitstyrka, brandhärdighet och miljökrav tas i beaktande och oavsett val; en matta från Kasthall kan man njuta av i många, många år. 

Kasthalls produkter tilltalar alla som efterfrågar toppkvalitet och förstklassig design.

Att väva är ett handarbete som människor jobbat med i tusentals år. Hos Kasthall har man förfinat konsten att väva för att kunna åstadkomma mer intressanta, avancerade och unika mattor.

Garnet tillverkas dessutom till största del i den egna fabriken och är gjord av de finaste naturmaterialen. Det gör att mattorna får en naturlig glans och håller under en lång tid. Ytterligare fördelar med naturmaterial är att de är smutsavvisande, antistatiska och mindre allergiframkallande – dessutom ger det en känsla av tidlös elegans och kan användas i åtskilliga år.

kasthall_4

Kasthall kombinerar det välkända med det oväntade, deras nyfikenhet och innovationsrikedom har ingen ände och de låter gärna influenser från hela världen genomsyra sortimentet. Passionen för mattor går inte att missta sig på – och vem skulle inte hålla med om att mattvärlden ändå är rätt magisk…

kasthall_5Mattan Tiles är formgiven av designertrion Koivisto Rune Claesson

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.