Skimrande metall – inredningsnyheter 2014

Mässing mässing mässing. Metallen står högt upp på önskelistan och pigga trendspanare har sett mässingdetaljerna i var och vartannat hem och inredningsreportage under den senaste tiden. Experten på ämnet är Skultuna som har tillverkat skimrande mässingsföremål ända sedan år 1607!

Skultuna tillverkar tidlösa kvalitetsprodukter i samarbete med formgivare ur den svenska och internationella designereliten. Thomas Sandell, designertrion Claesson Koivisto Rune och Luca Nichetto är några av de välkända ledande namnen som har tagit fram mässingsföremål för Skultuna.

Under våren 2014 släpper Skultuna ytterligare tre inredningsnyheter i samarbete med talangfulla formgivare.

skultuna-nyheter2014Framgångsrika Monica Förster har tagit fram en serie krukor kallade ”Flower Pots” i klassisk form av terrakottakrukor. Nyheten finns både i borstad och blank mässing. Krukorna vann dessutom ”Wallpaper Design Awards” 2014 i kategori ”Best window sill” vilket kanske kan få positiva följder för framtida antikvitetssamlare.

Tha Great Gatsby har varit något av en fäbless inom modesvängarna under en tid men även inredningsvärlden har valt att följa den exklusiva trenden. 20-talets Art Deco har inspirerat designgruppen Objecthood att formge det eleganta och vackra underlägget ”Land’s End”.

Min personliga favorit bland nyheterna är kanske ändå är ”Pallina”, ett förstoringsglas designad av den ännu relativt okända Olivia Herms. Pallina är Olivias första egna produkt, annars jobbar hon för den världskända formgivaren Konstantin Grcic.

Skultuna har ju en förmåga att producera framtida designklassiker för hemmet och dessa tre nya produkter som känns helt rätt i tiden nu kommer troligtvis hålla även för lång framtid – och önskelistan, den bara växer och växer…

skultuna_miljö

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.