Utemöbler Furuvik

Utemöbler 2015 – skapa drömmarnas sommarhäng

Midsommarfesten hägrar och sommarens utehäng ligger för fötterna. Vi älskar att möblerna upp våra uteplatser och drömmer om nya snygga och praktiska möblemang för att göra utelivet lite trevligare. Lyx.se tipsar om några varianter i olika prisklasser för trädgården, altanen, balkongen, pooldäcket eller bryggan.

Vi har klassikerna, vi har trendmöblerna och så några mitt emellan. Oavsett vilket som passar ditt hem och uteplats tror vi att man ska satsa på kvalitet. Möbler som håller länge och som kan stå emot svenskt sommarväder, vare sig det bränner på med sol på tygkuddarna i loungemöblen, blåser småspik på dina Adirondacks på klippan eller regnar ner konstrottingen på altanen. Är du en klassisk Grythyttan eller en trendkänslig Dedon?

Klassiker

Hos svenska Grythyttan hittar du både klassikern, men även i uppdaterade varianter i stål som känns mer 2015. Klassikerserien finns med varmförzinkat stativ och trädetaljer i teak, vitlackad ek eller oljad ek samt alternativet med grönlackat stativ och trä detaljer i furu eller oljad ek.

utemöbler Grythyttan_Stål_2015Grythyttans stålmöbler 2015.

Appropå klassiker, den tidlösa portugisiska kafémöbeln Adico har kommit till Sverige. Stålrörsstolen och möbeln har sedan 1930 varit del av gatubilden i Portugal.

utemöbler Adico_Portugal_VintageStrand- och uteliv vid Portugals kust genom tiderna.

Peter Ødegaard, som är Adicos förste agent i Skandinavien, har handplockat möbler ur företagets klassiska produktion och valt ut fem olika stolar, ett fyrkantigt bord i fyra tolkningar och ett runt fällbord. De finns nu att köpa hos härliga Garbo Interiors på Östermalm i Stockholm.

utemöbler Adico_Portugal_Garbo4Adicos klassiska utemöbler gör entré på Sveriges uteplatser.

utemöbler Furuvik bord stolRustas Furuvik har även de en klassisk look. Finns i grönmålad acacia, natur och vit.

Marin miljö

utemöbler EM_LeoneBord med kryssben samt positionsstolar – lättplacerat på din marina uteplats. Matgrupp Leone, 4 stolar och bord från EM Möbler.

utemöbler Ikea_Äpplarö Idyll med utsikt över havet. IKEAs serie Äpplarö med klaffbord och positionsstolar med vita dynor (Hållö) samt regissörsstolar (Siarö) med svart tyg. Foto: IKEA.

Eco

Med rötter både i Finland och Sverige kommer den hopfällbara vilostolen EcoChair som passar både på uteplatsen och på bryggan. Det unika med den, förutom att den är snygg, är att trädelarna monteras och knyts ihop med hamparep. 1 meter hög och djup blir den som hopmonterad. Stolen finns både i gråbetsad ask, ek, lärkträ, grå- eller svartbetsad furu samt vitmålad bok.

utemöbler Vemdalens Design_miljö1EcoChair finns i olika utföranden hos Vemdalens Design.

Modern nyhet

Skandinaviska Friends and Founders design har vunnit ELLE Decoration Swedish Design Award 2015. Deras utemöbler i lättsamma siluetter heter till exempel My Chair och Spin. Stol och bord passar mycket fint ihop i designen och placeras bäst vid sidan om poolen eller på den stora terrassen som sidomöbel. Vackert och elegant.

Spin_Chair_Friends and FoundersMy Chair och bordet Spin från Friends and Founders.

Lyx

Hos Dedon kan man alltid lita på att hitta både vackra, innovativa och lyxiga utemöbler som har det lilla extra. Priset ser också ut därefter. Årets nyheter inkluderar nya färger på den numera igenkännbara runda loungesoffan samt nya sköna trämaterial till borden.

utemöbler DEDON_DALADedon Loveseat Dala finns i färgerna Fire, Stone och Grass. Här blandade former ur Dala-kollektionen på en brygga.

Gårdsmys

I vissa miljöer vill man hellre åt den där svenska lantliga känslan. En utomhusmöbel i runda former att krypa upp i vid eftermiddagsfikat. Gärna i en blommande berså, bredvid ladugården eller ute i en grönskande trädgård medan barnen springer runt på gräsmattan.

utemöbler EM_paulinaEM Möblers utomhusfåtölj Paulina
 i beige
 konstrotting och trä.

Många Läckö blir läckert. Istället för långbord kan man ställa ut många bord och stolar i trädgården och nästan skapa cafékänsla hemma. Köps i paket om ett vitt bord och två stolar.

utemöbler IKEA_LäcköBjud vänner och grannar på café i trädgården med IKEAs Läckö.

Ett annat alternativ till att dra nytta av säsongens nyheter och färger är att lyfta dina befintliga favoritmöbler på uteplatsen eller bryggan med nya kuddar, plädar och andra textilier. Här en härlig inspirationsbild från Himla.

utemöbler Himla_Sommar_2015 Rosa kudde ”Sunshine Frill”. Blåmönstrad kudde ”Aguarelle”. Ljusblå kudde ”Hannelin”. Kuddar i beige och blå med friserad kant heter ”Sunshine Fringe”. Stickad pläd i lammull ”Josef”. Randig multifärgad pläd ”Thalia”. Mattan heter ”Särö” och finns i 4 storlekar. Alla textilier kommer från Himla.

Sorry, the comment form is closed at this time.