Elle-galan 2015

Elle-galan 2015 bjuder på årets mesta mode & Champagne från Castelnau

Snart är det dax för årets modefest – ELLE-galan 2015! Ett av de mest prestigefyllda priserna som årligen delas ut på galan är Årets Designer. Galan, den 18:e i raden, äger rum på Grand Hôtel i Stockholm och bjuder i år på Champagne från Castelnau. Årets konferencier är Josephine Bornebusch som återigen sätter ytterligare stjärnglans på en redan stjärnspäckad modefest.

ELLE-galan 2015, som går av stapeln den 16 januari, är till för att främja och premiera svenska modeskapare och svenskt mode samt skapa ett intresse för mode och stil. Galans pris till Årets Designer delas ut till det varumärke som under året utmärkt sig inom svenskt mode. De fyra nominerade till Årets Designer är Ida Sjöstedt, Acne Studios, Cheap Monday och House of Dagmar.

En maximalist som aldrig släpper taget om sin dröm – och inte viker en tum från sin unika estetik. Hennes stil har blivit så etablerad att den ofta imiteras, men ingen gör den så bra som Ida Sjöstedt själv.” – Juryns motivering till Ida Sjöstedt.

Ida Sjöstedt_Elle-galan 2015

Jonny Johansson och Acne Studios går från klarhet till klarhet med en imponerad känsla för nuet och ständiga överraskningar i sin design. Med en viljestark kaxighet erövrar de världen.” – Juryns motivering till Acne Studios

jonny-johansson Elle-galan 2015

Med en lika lekfull som gatusmart charm är deras idédrivna kollektioner oemotståndliga. Tjej, kille och unisex blandas i ett inspirerande och framåtblickande koncept.” – Juryns motivering till Cheap Monday

Back_Elle-galan 2015

De har byggt ett modehus på svensk sticktradition. De tre systrarna kombinerar en hantverksmässig skicklighet med sofistikerad elegans – alltid med bärbarhet och bekvämlighet i fokus.” – Juryns motivering till House of Dagmar

Dagmar_Elle-galan 2015

På ELLE-galan 2015 serveras Champagne som sig bör på årets största modefest. Årets huvuddryck är Champagne de Castelnau, som också serverades vid lanseringen av Alexander Wang för H&M. Lyx.se lät sin egen vinskribent och kunnige sommelier Björnstierne Antonson ge sitt utlåtande över drycken som stjärnorna bjuds på den 16:e.

Elle-galan 2015 Castelnau_champagne

Tasting notes från Björnstierne

Castelnau Brut Réserve | Swedish importer: Providential Wines & Spirits AB

|SBnr 76454  pris: 289 sek | 16PN 46PM 38CH | RJ 59(862)

Tasting note: ‘Champagne de Castelnau grundades 1916, till minne av general de Castelnau, en av generalerna vid slaget om Marne. Efter en lång tids undanskymd tillvaro tog Sylvain Batteux tag i det gamla champagnehuset och har nu en portfölj med tre lågt prissatta viner. Man har tillgång till 905 hektar i 144 byar sedan man 2003 inlemmades i CRVC – Cooperative Regionale des Vins de Champagne och flyttade från Epernay till Reims. Cooperativet grundades 1902 och har 684 medlemmar och 144 byar. Kooperativet gör rena, men neutrala viner utan någon större personlighet. Vinmakare är Richard Dailly. Snygg rostad doft och en medelfyllig och numer i en mer modern stil.

Elle-galan 2015 Castelnau-Brut-Reserve

Champagne de Castelnau framställs av druvor som kommer från 149 olika 1:er och Grand Crus. Blandningen är 40 % Chardonnay, 20% Pinot noir och 40% Pinot Meunier. Varje druvsort och varje cru vinifieras separat för att behålla den ursprungstypiska karaktären. I Castelnau Réserve Brut används bara musten från den första pressningen och den första jäsningen sker i rostfria ståltankar. Den andra jäsningen sker på flaska och därefter lagras vinet på sin fällning i hela sex år. Efter dégorgeringen tillsätts en knapp dosage på 9 gram/liter.

Lyx.se önskar de nominerade på ELLE-galan 2015 lycka till och njut av Champagnen!