The Juhlin Tasting

THE JUHLIN TASTING 2014 – Världens bästa préstige-champagner!

Champagneexperten Richard Juhlin har genomfört den största provningen av Cuvée Préstige-champagner som någonsin genomförts  – ‘The Juhlin tasting 2014’.  2012 var temat Blanc de Blancs & 2013 var det dags för världens 100 bästa cuvée préstige-champagner. 50 av de bästa odlarchampagnerna samt de 50 absolut bästa husen provades blint. I juryn deltog 8 mycket skickliga medlemmar från Champagne Club. Även vår champagneskribent & tillika sommelier Björnstierne Antonson.

Champagne Club the Juhlin Tasting

THE RICHARD JUHLIN TASTING LIBRARY  Är världens största oberoende medlemsdatabas för provade och betygsatta champagner. Richard Juhlins kontinuerliga katalogisering av samtliga provade champagner i realtid, ger dig en skattkista att utforska! Numer innehåller databasen mer än 8 700 unika provningsnoteringar.

Richard Juhlin lägger kontinuerligt och omgående ut sina mytomspunna provningsanteckningar, och andra relevanta fakta, på samtliga provade champagner. Allt finns med och man kan metodiskt och effektivt söka specifik information, eller lugnt bara läsa, njuta och inspireras av Juhlins texter.

Varje ‘tasting note’ innehåller information om en specifik champagne. Från vilken producent och i vilken by denna producent är belägen, vilken årgång, när den är provad, vilken druvsammansättning vinet innehåller, vilken poäng Richard Juhlin ger vinet vid provningstillfället, samt vinets maximala framtida poäng efter optimal lagring. Naturligtvis inkluderas även Juhlins unikt personliga beskrivning av vinet i fråga.

Taittiinger lyx.se 1050 Juhlin Tasting

CUVÉE PRÉSTIGE CHAMPAGNE Prestigechampagnerna är oftast firmornas dyraste viner och bör vara en essens av det allra bästa som producenterna kan prestera. Prestigechampagner är nästan alltid de viner som varje firma anser vara deras ”top of the line”, men ingen lag i världen hindrar dem från att paketera en simpel standardchampagne i en prålig flaska och sedan basunera ut att detta är husets juvel.

DELTAGANDE PRODUCENTER Salon, Krug, Jacques Seloss, Veuve Clicquot, Louis Roederer, Pol Roger, Taittinger, Charles Heidsieck, Ruinart, Perrier-Jouët, Deutz, Dom Pérignon, Claude Cazals, Charles Heidsieck, Piper-Heidsieck, R & L Legras, Bollinger, Laurent-Perrier, Henriot, Pommery, Léclapart, Pierre Peters, de Sousa, Diebolt-Vallois, Deutz, Perrier-Jouët, Guy Charlemagne, Philipponnat, Vilmart, Mumm, Agrapart, Billecart-Salmon, Gosset, Jacquesson & Fils, Joseph Perrier, Duval-Leroy. Gimmonet, Egly-Ouriet, Henri Giraud, Philippe Gonet, Lanson, Bonnaire, J-L Vergnon, Alfred Gratien, R.H. Coutier, Cattier, Paul Bara, de Venoge, Palmer, Dampierre, Michel Genet, Gonet-Medeville, Gosset-Brabant, Lasalle, Tarlant, Drappier, Veuve Fourny, Roger Brun, Henri Abelé, Leclerc-Briant, Mailly, H. Billot, Georges Vessellse, Marguet, Dehours, Paul Déthune, Lamiable, Pascal Doquet, Bourdaire-Gallois, Michel, Gonet, Legras & Haas, Michel Arnould, Chartogne-Taillet, Canard-Duchêne, José Michel, Colin, Ayala, Charles Ellner, Thienot, Ployez-Jacquemart, Michel Turgy, Mandois, Boizel, Roger Coulon, Beaumont de Crayeres, Lenoble, Jacquart, Goutorbe, Launois, Tornay, Loriot, Maillart, André Clouet, Coessens, Nicolas Feuilatte, Roland Champion, Telmont, Nominée-Renard, Gimmonet, Hebrart, Gaston Chicquet, Esterlin, Paul Bara, Bruno Paillard, Jean Milan

Olika typer av vinglas Juhlin Tasting

TOPP-TIO ENLIGT RICHARD JUHLIN

 1. Salon – 2002 Cuvée ‘S’ de Salon  (95) 97
 2. Louis Roederer – 2006 Cristal (95) 96,5
 3. Dom Pérignon – 2004 Cuvée Dom Pérignon (95)96,5
 4. Taittinger – 2005 Comtes de Champagne (95)96,5
 5. Jacques Selosse – mv Substance (96)96
 6. Krug – mv Grande Cuvée (94)95,5
 7. Pol Roger – 2000 Cuvée Sir winston Churchill (94)95,5
 8. Veuve Clicquot – 2004 La Grande Dame (93,5)95
 9. Perrier-Jouët – 2002 Belle Epoque Blanc de Blancs (93) 95
 10. Piper-Heidsieck – 2002 Rare (93)95

TOP-TIO ENLIGT JURYN

 1. Salon – 2002 Cuvée ‘S’ de Salon – 96,285
 2. Krug – mv Grande Cuvée – 96,071
 3. Jacques Selosse –  mv Substance – 96,000
 4. Veuve Clicquot – 2004 La Grande Dame – 95,571
 5. Louis Roederer – 2006 Cristal – 95,285
 6. Pol Roger – 2000 Cuvée Sir winston Churchill – 95,214
 7. Taittinger – 2005 Comtes de Champagne – 95,142
 8. Charles Heidsieck – 1995 Blanc de Millénaires – 95,000
 9. Ruinart – 2002 Dom Ruinart – 94,714
 10. Perrier-Jouët – 2002 Belle Epoque Blanc de Blancs – 93,857

Vår egen Riddare. Björnstierne är sommelier och älskar, skriver och utbildar om vin men kallar sig inte vinrecensent. Hjärtat slår ett helt fyrverkeri extra för den ädla drycken Champagne.