the champagne truck

Bubbles on Wheels – Världspremiär för The Champagne Truck by Björnstierne

Sommelier och vinskribent Björnstierne Antonson lanserar ett nytt koncept på den svenska marknaden – The Champagne Truck by Björnstierne – med andra ord bubbles on wheels. Mässor, festivaler, företagsarrangemang kommer att vara plattformen för denna champagnenyhet, men det fungerar också alldeles utmärkt att hyra in denna speciella truck till privata fester.

Champagnes_Champagnetruck by Björnstierne_the champagne truck

The Champagne Truck

Världspremiären för The Champagne Truck sker den 18 – 20 februari på Stockholm Wine Fair ute på Nacka Strand-mässan.

trucken mässa_the champagne truck

På Vinmässan ligger naturligtvis fokus på själva drycken, smaken och de oändliga kombinationerna, men man slår även ett slag för ekologiskt, Fairtrade och KRAV-märkt.

Vi har klonat ”The Champagnebar by Richard Juhlin” inne i Mood-gallerian och satt den på hjul. Vi kommer att kunna erbjuda massor av champagner per glas, champagne-utensilier & givetvis ostron från Grebbestad en masse! – Björnstierne Antonson

I trucken erbjuds hela 34 champagner på glas och är ett helt nytt sätt att presentera champagne – allt från ekologiskt alkoholfritt bubbel till vintagebubbel från Grand Cru-byarna.

Champagnes_GodaBubblor_the Champagne truck by BjörnstiernePerrier-Jouet, Hatt et Söner, GodaBubblor No1…

The Björnstierne Antonson

Han är en av Sveriges mesta kända och främsta sommelier med en seger som Svensk Mästare 2003 och 13 silver på nationella och internationella mästerskap. Han ingick i den andra kullen av studenter som utbildade sig till sommelier och högre måltidskunskap i Grythyttan i mitten av 1990-talet.

The Champagne sommelier_the champagne truck

Björnstierne kom därefter att arbeta på Vinkällaren Grappe, startade upp vinbaren Baràvin som tyvärr inte längre finns kvar, därefter som på chefssommelier i F12-gruppen, Vinbaren på Gondolen samt Vassa Eggen. En tid arbetade han som marknadschef hos Vin Direkt, en liten kvalitetsdriven firma som bl a var stora på viner från Bourgogne, Champagne, Toscana och Piemonte. Efter ett par års utlandsvistelse, kom Björnstierne tillbaka till Sverige i mars 2008.

Björnstierne doftar_the champagne truck

Björnstierne är numera Creative Head Sommelier och Champagne Bar Manager för Richard Juhlins Champagne Club i Stockholm och Richards wing-man sedan maj 2004.

The Sommelier Lifestyle

Ett spektakulärt sätt att servera champagne är att bygga ett champagnetorn, något som Björnstierne tagit sig för ett antal gånger. Vid senaste Gulddraken i januari 2016 byggdes ett torn tillsammans med Erik Videgård där man använde 819 champagneglas och 175 flaskor champagne. Kan vara svenskt rekord och ytterligare ett bevis för Björnstiernes ”sommelier lifestyle” och att champagne är hans melodi ut till sista strofen.

Om vi känner Björnstierne rätt så är trucken en utmärkt plats för Sveriges mest sociala champagnesommelier. Hoppas vi ses utanför luckan!

Filmcredits_the champagne truck