Lyx.se presenterar: Björnstierne Antonson

Varje vecka kommer Lyx.se att presentera en av sina skribenter – denna vecka och först ut – sommelier och champagneexpert Björnstierne Antonson.

Björnstierne Antonson är en av Sveriges mesta och främsta tävlingssommelierer med en seger som Svensk Mästare 2003 och 13 silver på nationella och internationella mästerskap. Han ingick i den andra kullen av studenter som utbildade sig till sommelier och i högre måltidskunskap i Grythyttan i mitten av 1990-talet.

Björnstierne kom därefter att arbeta på Vinkällaren Grappe, startade upp den lika gemytliga som utmärkta vinbaren ‘Baràvin’ som tyvärr inte längre finns kvar, därefter som på chefssommelier i F12-gruppen, Vinbaren på Gondolen och Vassa Eggen. En tid arbetade han som marknadschef hos Vin Direkt, en liten kvalitetsdriven firma som bland annat var stora på viner från Bourgogne, Champagne, Toscana och Piemonte. Efter ett par års utlandsvistelse kom Björnstierne tillbaka till Sverige i mars 2008. Numera möter man honom som creative head sommelier på Richard Juhlin Champagne Club @ Café Egoïste i Sthlm. Han är medlem i WineFinders vinkommitté sedan hösten’10.

Björnstierne har myntat uttrycket ‘Vinosofin’; Enligt teosofin kan människan enbart finna harmoni i konsten. Sommelierens livsåskådning vinosofin handlar om att människan enbart upplever harmonin genom vinet.
 
Vem är du?
45 årig sommelier & champagne bloggare från Stockholm som är passionerad vinälskare & älskar fotboll. Jag är en ’taste-junkie’ på gott och ont … Favoritsemestern tillbringas i rum nr 11 på det diskreta, men lyxiga l’Hotel de Beaune. Jag är för övrigt mycket svag för stora viner från Champagne, Wachau, Bordeaux, Bourgogne, Rheingau, Ribera del Duero och Piemonte.
 
Vad betyder lyx för dig?
Tid! Tid för njutning, tid för familjen, tid att reflektera …
 
Vad ska du skriva om?
Om champagne, fine wines & gastronomi under devisen: ’lite mindre, lite dyrare, mycket bättre!’ Med insikt & kunskap kommer njutningen förhöjas.

 
bjornstjerne-sommelier-presentation-hel

Sorry, the comment form is closed at this time.