björn johansson

Lyx.se Presenterar: Björn Johansson

Björn Johansson är skribent på Lyx.se. Han är frilansjournalist utbildad på Poppius. Dessutom statsvetare med statlig anställning som utredare. Björn har under ett antal år även fuskat med teater och musik.

 

 

Vem är du?
I jobbsammanhang är jag väl den som analyserar, tar initiativ och genomför förändringar mot uppsatta mål. Och naturligtvis – gärna uttrycker mig i tal och skrift. All annan tid är jag någon som försöker göra lite mindre av allt det där.

Vad betyder lyx för dig?
Engelska skor, bra popmusik och en stunds stillhet i skuggan.

Vad ska du skriva om?
Jag vill skriva om sådant som får mig att tänka och känna. Djup och yta. Inte sällan med anknytning till kultur i vid bemärkelse. Musik, konst, böcker, design.

björn johansson