Jeanette Rattfeldt

Lyx.se Presenterar: Jeanette Rattfeldt

Jeanette Rattfeldt jobbar som konsult inom strategisk marknadsföring och kommunikation och har över 15 års erfarenhet av att utveckla varumärken och koncept för produkter och företag. Hon har skrivit sedan 2006 då hon startade sin första blogg (som handlade om mat) och från och med i höst finns hon även här på Lyx.se.

Vem är du?
Jag är både slott och koja, klackskor och gummistövlar, vin och vatten… Jag tar gärna på mig festblåsan, dricker champagne och minglar med societeten ena dagen, för att spendera nästa dag på landet i mysbyxor, rensa trädgårdsrabatterna och hugga ved.

Yrkesmässigt brinner jag för att bygga varumärken och koncept och har jobbat med allt från att utveckla landet Sveriges identitet och webb (sweden.se) till att arbeta fram och implementera långsiktiga varumärkesplattformer och strategiska kommunikationskoncept för varierande kunder.

Ett annat intresse är inredning och jag jobbar även som inredningskonsult och rådgivare för både företag och privatpersoner, bl.a. som inredningsexpert för EM Home och inredningsstylist för hotellverksamheter. Till våren startar jag också en webbaserad inredningsskola tillsammans med Styleroom.se.

Under mina 13 år som egen företagare har jag även hunnit med att etablera en helt ny industri i Sverige; redan 2001 var jag pionjär inom homestaging och erbjöd styling av bostäder och utbildade fastighetsmäklare inom inredning inför försäljning.

Ytterligare en av mina stora passioner är hälsosam mat, jag ägnar gärna min fritid åt att uppdatera mig inom ekologiska nyheter och komponera hälsosamma menyer som sedan lagas och avnjuts tillsammans med familj och vänner.

Vad är lyx för dig?
Välbefinnande; allt ifrån att umgås och mysa i soffan med familjen, att njuta av härliga middagar tillsammans med goda vänner, att ta en långpromenad i naturen med hunden, att pyssla om och göra fint i hemmet, att ta mig tid för ett stärkande yogapass, att påta i trädgården eller att få en välgörande SPA-behandling.

Sedan får jag också erkänna att jag är väldigt svag för att bli serverad morgonkaffet på sängen…

Vad skriver du om?
Framförallt skriver jag om sådant jag är intresserad av och kunnig inom; allt som jag brinner för där jag samtidigt kan bidra med min expertis. Ofta handlar det om välbefinnande, hälsa, ekologiskt, mat och dryck, trädgård och inredning.

Jeanette Rattfeldt