claes foxérus

Lyx Presenterar: Claes Foxérus

Claes Foxérus är civilekonom, utbildad i Lund och Köpenhamn, och har varit kommunikationschef, marknadschef och VD i olika bolag. Han har skrivit för Lyx.se sedan 2012. 
Claes startade bloggarna davidreport.com och produktutveckling.nu samt apgsweden.se och planner.se. Är numera egenföretagare med kreativ kommunikation, strategi och affärs/produktutveckling på agendan, där skrivande i olika former utförs, till exempel om trender och framtid för bland andra secondsight.nl.

Vem är du?
En mycket allmänbildad generalist med specialskunskaper – det vill säga kan både det strategiska och det operationella. Jag får ofta höra att ”du är en som alla organisationer behöver, fast ingen våga anställa!”

Samtidigt är jag helt övertygad om att människor styrs av känslor – inte av förnuft: det har vi bara lärt oss. Fast just detta är lite svårt att övertyga all rationella ingenjörer som styr världen…

Vad betyder lyx för dig?
I första hand att kunna bestämma över sin egna tid. I dagens tidshets är detta egentligen den enda lyx som behövs – artefakter och upplevelser i all ära, men de tröttnar man på…

Så att njuta och arbeta med vad jag vill och därmed råda över min egen tid – det är en riktig lyx.

Vad ska du skriva om?
Jag blandar och ger, nyfikenheten styr (oftast). Ibland blir det någon cool artefakt som jag skriver om, andra gånger reflektioner om Lyx ur olika perspektiv och hur vår samtid ser ut utifrån olika definitioner av lyx. Dessutom kommer jag göra en del intervjuer med spännande och tänkande människor.

claes foxérus
 

Foto: Emma Jonsson Dysell