Grythyttan en tidlös klassiker

Jag njuter just nu av en skön sommarledighet vid vårt underbara gotlandshus. För några år sedan förälskade vi oss i en plats på Gotland. Vi hyrde ett sommarhus under några veckor och beslöt redan efter första veckan att vi skulle vilja ha något alldeles eget på just den här platsen. Platsen heter Djupvik och tillhör den fantastiska Ekstakusten. Ekstakusten är en av Gotlands vackraste kuststräckor och förutom den magnifika utsikten från stranden där man blickar ut över Stora och Lilla Karlsö så ligger även en av Gotlands bästa restauranger här, nämligen Djupvik Hotel. Att njuta av en god middag med utsikt över havet och Lilla Karlsö är något jag verkligen kan rekommendera.

Som så många andra så intar vi många av våra måltider utomhus under sommarhalvåret. För mig har det alltid bara funnits en utemöbel som känns klassisk och tidlös – nämligen Grythyttans Stålmöbler.

grythyttan
grythyttan-hightech

Grythyttan är ett familjeföretag där nuvarande vd Karl Lindqvists farfar Artur vad smeden som bytte inriktning från hästskoproduktion till möbeltillverkning. Tillverkningen inledes med att han bockade den första fåtöljen till Stockholmsutställningen år 1930  och sedan dess har en mängd trädgårdsmöbler tillverkats hos Grythyttan. Fokus har alltid legat på stolar, soffor och bord för utomhusbruk.

grythyttan-a3
Solstol A3. Vitlackad ek med varmförzinkat stativ.

Så när jag blickar ut på vår nuvarande uteplats vid vårt gotlandshus så fantiserar jag om framtida utemöbler från Grythyttan. Kanske en pool med två härliga solstolar A3 skulle kunna pryda vår uteplats. Jag drömmer vidare och njuter vidare av den svenska sommaren.