G.A.D Details

G.A.D Details är en ny serie heminredningsdetaljer

G.A.D Details är en ny serie heminredningsdetaljer som gör att fler kan ha råd att ha de fina gotländska produkterna i sitt hem. G.A.D startade sin möbeltillverkning för nitton år sedan på södra Gotland. Möblerna är tänkta att brukas i generationer och tillverkas av massiva träslag som björk och ek. Formgivningen sker i Visby medan möblerna produceras i G.A.Ds egna snickeri i Hemse på södra Gotland. Företagets möbeltillverkare brinner för att tillverka tidlösa möbler med traditionella hantverksmetoder. Därför placerar G.A.D också en stämpel med ansvarig snickare på varje bord, stol och soffa.

Nu när G.A.D lanserar sina mindre produkter, under serien G.A.D Details, vill de att de ska hålla samma höga kvalitet och livslängd som deras möbler och är därför sprungna ur samma gedigna träslag, främst björk och ek. Till detaljerna används bland annat vegetabilgarvat läder från Tärnsjö Garveri och kalksten från Gotlands Kalkstensfabrik.

“Med G.A.D Details vill vi sätta en hållbarhets- och kvalitetsstämpel på produkter som används i vardagen. Man kan köpa saker från G.A.D med ett gott samvete och vetskapen att man tar hem något som är lika funktionellt och praktiskt som hållbart och vackert. Exempelvis är vår råa kallpressade linolja med tillsatt bivax från Gotland av riktigt hög kvalitet och tränger in bra i virket, men för att ytterligare förbättra ytbehandlingen på utsatta områden så hettar vi upp oljan till strax över 60 grader och får då en miljövänlig impregnering som går på djupet. Denna metod tillämpar vi på våra brickor och skärbrädor som används i köksmiljö och med regelbundet underhåll så håller våra stora skärbrädor även för nästa generation”, säger Charlie Siltberg, designer på G.A.D.

Oljeflaska G.A.D Details

G.A.Ds underhållsolja är en naturligt ren linfröolja som tränger in på djupet med en tillsats av bivax som lägger sig som det yttersta skyddande lagret för din skärbräda.

“Närheten mellan formgivning och produktion är viktig för oss. Det är ett av skälen till att vi väljer att ha tillverkningen i Sverige och allra helst på Gotland. Det medför utmaningar och prövningar såsom att våra produkter kostar lite mera, men vi är mycket stolta över förhållandet mellan pris och kvalitet. Med G.A.D Details tar vi till vara på känslan från våra möbler och förpackar det i mindre produkter med samma själ och livslängd. Slit-och-slängmentaliteten är bland det värsta vi vet och därför månar vi extra om kvalitet och hållbarhet. För att kunna kontrollera detta så tillverkar vi nästan allt i egen regi i Sverige och på Gotland. Det är inte utan stolthet vi märker våra produkter med Tillverkad i Sverige”, säger Charlie Siltberg.

G.A.D Details

Serveringsbricka ek, 990 kr. Lädu Vedbärare, 650 kr. Massiv kruka i betong, 390 kr. Skrivbordsunderlägg, natur/mörkbrun, 1 450 kr

G.A.D Details består bland annat av en stabil klädhängare, enskilda hyllplan, tre olika sorters speglar; golvstående, inbyggd förvaring och en med hyllor, brickor/skärbrädor, krukor och fat i betong, hyllsystem som kan sättas ihop på flera olika sätt, skrivbordsunderlägg, skrivbord med mera.

G.A.D Details_Hylla_Stack_x2

Stack hylla är en hylla som kan sättas ihop på flera olika sätt. Den finns i massiv vitoljad björk, linoljad ek eller i målat utförande. Björk 1 970 kr, ek eller målad 2 270 kr

Sandra Kastås jobbar som PR-konsult och rådgivare till VD:s i mindre bolag inom ett flertal branscher. Hon driver även sitt eget konstföretag vid sidan av. För Lyx skriver Sandra om konst, inredning, mode och trender.