Exklusiv klocka från Cartier – Rotende de Cartier 42 mm Panther i guld och diamanter

Cartier har nyligen förhandsvisat sin kommande klocka ”Rotende de Cartier 42 mm Panther”. Klockan är en del av Cartier d’Art linje, en uppvisning i konstnärliga hantverk.

Klockan har en utsökt dekoration av ett panterhuvud skapat av små, små guld korn som täcker hela urtavlan. Korn för korn har denna 42 mm tjocka, tredimensionella granulering i 22 k gult guld byggts upp för hand. Boetten är dekorerad med 306 briljantslipade 3.63 carats diamanter och klockan har ett armband av svart krokodilskinn.

Granuleringen är gjord på ett sådant sätt att det glimrande och nyanserade panterhuvudet kan ses och beundras från i stort sett alla vinklar. Tekniken som använts bygger på en mer än 1 000 år gammal guldsmedsteknik som etruskerna en gång nyttjade för sina smycken.

Klockan, som endast kommer att tillverkas i 20 exemplar, kommer att få sin officiella release på Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) i Genevé, en sluten mässa för verksamma inom Fine Watches där de främsta varumärkena presenterar sina senaste och exklusivaste klockor.