Smycken: Antikexpert Pontus Silfverstolpe guidar oss till höstens auktioner

Fashion Week Stockholm pågår för fullt och vad passar väl bättre än att då ta en titt på höstens smyckestrend, och intressanta smycken på höstens auktioner. Lyx.se och Barnebys antikexpert Pontus Silfverstolpe kommer framöver att presentera det mest aktuella inom auktionsvärlden tillsammans. 

Vill du följa höstens smyckestrend ska du helt klart satsa på stora, tunga smycken som sticker ut. Helst flerfärgade, och gärna med säregna former och motiv, inte sällan hämtade från naturen. Favoritfärgen i höst är dova pasteller. Tycker du dessutom om glitter och guld i kombinationen med starka färger har du all anledning att vara glad framöver. I höst handlar det om att våga bära smyckena till enklare klädsel, som till jeans och t-shirt, eller mix-matcha med mönstrade kläder och galna färger.

Smycken – Pontus väljer…

Under Barocken var trenden att både män och kvinnor bar stora smycken, för att visa status och rikedom. Många gånger var det ett fantastiskt hantverk av guld och emaljfärger som omgärdade en stor oregelbunden pärla (därav namnet barock, som på portugisiska betyder oregelbunden pärla). Även om armbandet inte är från barocktid så har det samma kraftfulla uttryck som dåtidens smycken.

Barnebys_Smycken_1

Smycket är tillverkat i Frankrike 1925 och klubbas på Sotheby´s den 23 september. Utropet är 278 000 kronor.

Här följer fler aktuella smycken på inköpslistan – klicka under varje bild för att komma till auktionen.
Barnebys_Smycken_2
Collier med Safirer och diamanter.
Barnebys_Smycken_3
Barnebys_Smycken_4
Barnebys_Smycken_5
Barnebys_Smycken_6
Barnebys_Smycken_7
Barnebys_Smycken_8
Ring från Van Cleef & Arpels. 18 K guld, diamanter och onyx.
Barnebys_Smycken_9