vintage_bukowskis_kaplans

Vintage & mode för alla tillfällen på vårens vintageauktioner

Nu är det dags för årets första och efterlängtade vintageauktioner på Bukowskis och Kaplans Auktioner. Här hittar du något för varje festligt tillfälle – auktionssiten Barnebys har plockat ut några vintage-godbitar med hög modefaktor.

Som vanligt finns det fantastiska möjligheter att skaffa sig en imponerande garderob med kläder, skor, handväskor och solglasögon från världens främsta modehus.

vintage_bukowskisBakom den här klänningen står Diane von Furstenberg. Utropet är 2 000 kr via Bukowskis Market.

vintage_bukowskisDen här “lilla svarta” i siden av Stella Mc Cartney ropas ut för 2 000 kr på Bukowskis Market.

Ett plagg som aldrig är fel, åtminstone inte sedan 1926 när Coco Chanel en gång lanserade den lilla svarta, eller LBD som den ibland kallas efter förkortningen för Little Black Dress.

vintage_bukowskisKlänningen från Emilio Pucci i svart silke har små färginslag i typiskt Pucci-mönster. Även den ropas ut för 2 000 kr på Bukowskis Market.

Även om Coco Chanel själv använde den lilla svarta flitigt, så dröjde det ända till 1950-talet innan det blev en så pass stor trend att “den lilla svarta” ingick i baskollektionen hos de andra modehusen.

vintage_bukowskisÄven om längden kanske frångår “den lilla svarta” så är klänningen från det italienska modehuset Prada i svart acetat- och viskosblandning minst lika användbar. Utrop 2 000 kr på Bukowskis Market.

Tidigare hade den svarta färgen varit förebehållen sorgeplagg man främst använde vid begravningar.

vintage_bukowskisDen svarta sammetsklänningen från Cacharel med lång ärm ropas ut för 1 800 kr på Bukowskis Market.

Ursprungligen var den ganska enkla klänningsmodellen en reaktion mot de tunga, stora långklänningarna som var på modet under 1920-talet. När Chanel lanserade klänningsmodellen kom “den lilla svarta” att symbolisera frigörelse och självständighet. Helt enkelt ett plagg för den moderna kvinnan.

vintage_bukowskisChanel ligger bakom den här svarta klänningen i fodrad siden med smala axelband av sidenchiffong. Utropet är 4 000 kr på Bukowskis Market.

Idag är “den lilla svarta” ett plagg som vi knappt kan leva utan och som för många är räddningen i velandet framför spegeln.

vintage_bukowskisKlänningen från Maison Martin Margiela i svart polyester med silvergrått printat mönster ropas ut för 1 500 kr på Bukowskis Market

Då plagget i sig ofta är ganska enkelt, även om snitt, tyg och fall varierar framstår accessoarerna som ett nödvändigt komplement.

vintage_bukowskisDen cylinderformade guldfärgade aftonväskan från Rodo ropas ut för 1 500 kr på Bukowskis Market

Kalla axlar behöver ofta en liten jacka eller en så kallad bolero. Även det bjuder vintageauktionernas utbud på.

vintage_bukowskisEn svart bolero i strutsfjädrar är ett perfekt och elegant plagg för svala kvällar. Ropas ut för 2 000 kr på Bukowskis Market.

vintage_bukowskisDen enkelknäppta jackan från Red Valentino i svart bomull ropas ut för 2 000 kr hos Bukowskis Market.

Katalogen till Bukowskis Markets auktion Fashion.

Katalogen till Kaplans Fashionabla auktion.