Concierge redefined. Berns Hotel och Stureplansgruppen rullar ut röda mattan för dig.

Anrika boutique-hotellet Berns fyller 150 år under 2013 och kan med sin unika placering i staden, sin K-märka skrud, sin vackra interiör och sitt relativt nya medlemskap i Stureplangruppen erbjuda ett av hotellvärldens mest unika koncept. På Berns råder en speciell atmosfär – det känns lokalt men samtidigt oerhört internationellt.

Du som har bott en del på hotell vet att det kan vara ovärderligt att få hjälp med tips på restaurang i den stad du befinner dig, att kanske boka teaterbiljetter, be om vägbeskrivning eller bara beställa en taxi. Det är speciellt värdefullt om man aldrig varit i staden tidigare. Det är faktiskt det man minst kan begära av ett hotell i serviceväg och något man förväntar sig. Det man dock inte förväntar sig är att få tillgång till stadens bästa nattklubbar. Dessutom med fritt inträde och att få gå före i kön. Svenska Stureplansgruppen äger numera Berns hotell och även 17 andra klubbar runt om i Stockholm. Det ger dem en unik position att kunna erbjuda denna typ av utökade conciergeservice till sina kunder. En incheckning på Berns och nyckel till ett hotellrum ger dig fri tillgång till stadens bästa nattliv. Av Stureplansgruppen 17 nattklubbar har 5 stycken valts ut att ingå i nöjeskonceptet ”Berns Hotel makes your weekend rock”. Som hotellgäst får man alltså ett speciellt VIP-armband, tänk Gröna Lunds åkband, vid incheckning, där silverarmbandet gäller på fredagar och guldarmbandet på lördagar. Därefter kan du sväva ut i Stockholms eftertraktade nattliv till den nattklubb som passar dig och ditt humör bäst just den kvällen – Ambassadeur, Hell’s Kitchen, White Room, Sturecompagniet eller Berns medlemsklubb Gallery 2.35:1. Bara att glida förbi alla långa köer på klubbarna och tillåta dig att känna dig utvald.

Från och med nu på fredag den 7 december 2012 (eller eventuellt helgen efter beroende på hur väl testhelgen går – ett tips är att ringa och fråga innan du bokar!) kan Berns hotellgäster se fram emot denna lyxiga service.

Senaste tiden har Berns även satsat på en ”make over” av en del av hotellets rum och faciliteter. Lyx.se fick möjlighet att kika in i flera av de nyrenoverade och nyinredda rummen och sviterna. I rummen får man en känsla som både är ombonad men också lite utmanande. Tyger är tjocka, materialen är gedigna och färgerna varma och sexiga. Boudoir blandat med rock. nredningsarkitekten Franz Hardinger har valt att blanda modernt med vintage, precis som i det egna hemmet. Välj mellan att ”känna dig hemma” hos Arkitekten, Författaren, Musikern, Konstnären, Modeikonen eller Artisten. Kronan på verket är Klocksviten som är ett exklusivt hotellrum i två våningar med utsikt över Berzelii Park. Sovrumsdelen ryms på övervåningen med välvt tak och baksidan på Berns fasadklocka som fönster.

Man är generellt dålig på att semestra i sin egen stad, men i detta fall blir jag sugen på att boka in mig med ett gäng vänner för en weekend med fokus på god mat, roligt umgänge och en händelserik kväll med fri tillgång till stadens bästa klubbar – Stockholmsnatten lockar…