hotel kungsträgården

Makalösa Hotel Kungsträdgården – hotelltest

Mitt i Stockholm city, med utsikt över de blommande körsbärsträden i Kungsträdgården och på en armslängds avstånd från Nordiska Kompaniet, ligger det nyöppnade eleganta Hotel Kungsträdgården – The Kings Garden.  

hotel kungsträgården

Hotellet har ett av det bästa lägen som går att hitta i stan, en avskild och lugn gata med storstadspulsen endast runt hörnet. Allt du kan önska gällande shopping, nöjesliv, restauranger, kaféer, museum, utflyktsmål, m.m. finns i kvarteren runt omkring hotellet.

Hotel Kungsträdgården – The King’s Garden är beläget i en 1700-talsbyggnad med 98 rum i boutique-känsla och erbjuder även konferens- och eventytor, bar och gym. Hotellet inrymmer också en magnifik innergård med sittplatser i flera våningar. Den charmiga miljön gör vistelsen behaglig och njutbar, här vill man gärna luta sig tillbaka i en fåtölj, lyssna på den avslappnade bakgrundsmusiken och njuta av ett glas champagne.

hotel kungsträgården

I hotellets innergård kan man luta sig tillbaka i en av den sköna fåtöljerna och beundra en av stans största kristallkronor.

Smakfulla hotellrum

Dessutom är rummen fantastiska, högt i tak med äkta mattor, kristallkronor från Krebs och inredning i gustaviansk stil. Färgsättningen är behaglig i neutrala kulörer och alla rum är dekorerade med smakfulla detaljer.
Sängarna har hög komfort och mysfaktorn ökar ytterligare med öppna spisar med gas-brasor i flera av rummen.

hotellinredning

hotel kungsträgården

Smakfullt inredda rum i klassisk Gustaviansk stil och vackra unika detaljer.

Franskt brasseri

I den spektakulära innergården ligger Brasseri Makalös som drivs av välrenommerade krögaren Yohan Adell. Restaurangen serverar elegant fransk husmanskost med svenska inslag, och på tal om mat, hotellfrukosten är underbar – aldrig har vi smakat en bättre scrambled egg. Bara den är väl värt ett besök.

brasseri-makalös

hotel kungsträdgården

Brasseri Makalös serverar bland annat den godaste scrambled eggs vi provat.

Kunglig service

Inte nog med detta, hotellets Concierge erbjuder den bästa möjliga service och hjälper till med allt du önskar. Alla frågor och önskemål är välkomna – transporter, inköp, guidning, rekommendationer, bokningar, specialmat, etc – Hotel Kungsträdgården bjuder på alla möjligheter till en fantastisk vistelse och upplevelse i vår vackra huvudstad.


Adress: Västra Trädgårdsgatan 11, Stockholm
Hemsida: www.www.hotelkungstradgarden.se


Foto: Jeanette Rattfeldt 

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.