Miss Clara – Nobisgruppen öppnar hotell i gamla flickskolan

Idag öppnar Miss Clara – ett nytt boutiquehotell i Stockholms innerstad. Lyx.se passade på att smita in lite tidigare för att se på miljön i både rum, lobby, cocktailbar och restaurang. Trevligt, snyggt och familjärt. Man kan se framför sig alla flickorna som en gång gick i skola där när de rusade upp i trappan på väg till lektionerna.

Nobiskoncernen och familjen Catenacci slår upp dörrarna till nya hotellet Miss Clara på adressen Sveavägen 48. Alessia, Gustavo och Filippo Catenacci ansvarar för hotellet vars arbete startade för två år sedan.

Miss Clara_Fasad

Den klassiska Art Nouveaubyggnaden från 1910-talet, som en gång var flickskolan Ateneum, rymmer nu 92 rum på sju etage, där arkitekten Gert Wingårdh med varsam hand kombinerat husets unika historia med modern design.

Sveavägen_Miss Clara

Vem var då Miss Clara, undrar vi? Namnet Miss Clara kommer från den omtyckta kvinnan Clara Strömberg som tidigare var en av rektorerna på den privata skolan Ateneum för flickor. Från den tidigare skolinteriören ser vi trappor, räcken, fönsterbleck, golv och fönsterpartier.

Trapp_Miss Clara

I hela hotellets miljö har man använt svenska hållbara material som åldras vackert, såsom kalksten, ek och naturskinn, tillsammans med specialdesignade möbler och skräddarsydd förvaring.

– Miss Clara är en unik hotellupplevelse. Hon är lite av den rebelliska lillasystern i sammanhanget, lite ungdomligare och mer avslappnad. Med Nobis Hotel skapade vi Stockholms första samtida lyxhotell. Miss Clara är ett naturligt nästa steg, ett yngre komplement som saknats i Stockholm, säger Gustavo Catenacci, VD på Miss Clara.

Rummen finns i varierande storlek – från standardrum till de två praktfulla etagesviterna.

Gert Wingårdh_Miss Clara

Gert Wingårdh berättar själv om tanken bakom materialval och rummets utseende och form.

Alla rum har väl tilltaget ljusinsläpp i form av de välvda originalfönstren längs Sveavägen och i motsatt riktning stora fönster i urban industristil.

Sittplats_Miss Clara_Hotellrum

Fönsterpartierna är något man arbetat extra med för att utnyttja. Här har man platsbyggt förvaring vilken man kan sitta ovanpå och läsa, arbeta eller bara hänga.

Rum_Miss Clara

Rummen har inte traditionella skrivbord utan man utgår istället från att dagens gäster oftast jobbar antingen i hotellets publika ytor, eller i sängen. Därför finns en bricka med kudde som man kan ha sin dator eller läsplatta på.

Miss Clara_Hotellrum

Väggarna in till badrummen är av glas vilket möjliggör att man kan ha kontakt med varandra hela tiden om man är två på rummet. På natten drar man ut gardinerna för att få en mysigare känsla i sovrummet.

Badrum_Miss Clara

I markplan ligger restaurangen med sina stora fönster mot gatan och en stor uteservering som löper längs Sveavägen.

– Vi kommer att servera en modern meny med svenska och internationella brasseriklassiker. Miss Clara ska vara en avslappnad och livfull plats. Du ska kunna vara dig själv – vare sig du vill jobba ett par timmar, äta något litet eller fyra av den perfekta dejten. Prestigelös men riktigt bra mat, helt enkelt, säger köksmästare Danny Guest.

Lyx.se ser fram emot att testa både restaurang och lobbynhäng hos Miss Clara framöver. Känslan är rätt och vi uppskattar fler ställen som inbjuder till drop-in från gatan och mysiga loungemiljöer.

Fotokonst_Miss Clara

Fotokonst på väggarna

Restaurang_Miss Clara

Restaurangen med stora fönster ut mot Sveavägen

Reception_Miss Clara

Receptionen

Stör ej_Miss ClaraDo not disturb…