Lyxiga butlertjänster i nyrenoverade rum på Grand Hôtel

Det kan kännas lyxigt att överhuvudtaget få ta in på hotell och njuta av hotellmiljöns spännande fördelar. Lägg då dessutom till att du befinner dig i landets huvudstad där du får förmånen att checka in på ett av våra äldsta och mest anrika hotell i landet. På Blasieholmen i en av stadens äldsta delar, med en fantastisk utsikt över strömmen och Stockholms Slott, har Grand Hôtel en unik placering i Stockholm. Här bor du femstjärnigt.  Här har både kändisar och helt vanliga livsnjutare bott sedan 1874.

En kall och snöig dag i mitten på mars fick Lyx.se möjlighet att se de mest nyrenoverade och nyinredda rummen på Grand Hôtel, däribland Bernadottesviten på våning tre. Till samtliga 19 rum som renoverats på våningsplanet har exklusiva tyger använts och högkvalitativa materialval gjorts med beundransvärd fingertoppskänsla. Äldre antika finsnickerier har blandats med nytillverkade möbler i samma stil, modern empire med inspiration från hotellets byggnadsår, för att tillsammans bilda en både skön, lyxig och praktisk miljö i varje svit.

Bernadottesviten_Kandelabrar_Grand Hôtel

Rum i fil_våning 3_Grand Hôtel

Bernadottesviten_Vardagsrum_Soffa_Grand Hôtel

I Bernadottesviten, den största av sviterna på våning tre, har man varit noga med att använda de färger som Sigvard Bernadotte älskade – nämligen den speciella ”Bernadotteblå” färgen och den djupröda färgen som använts till utvalda detaljer. Några av materialen som inredningsarkitekten Sanna Nathanson valt inkluderar mjuk trevirataft, specialbeställda handmålade tapeter med panoramamotiv, sidentyg från Hermès, exklusiva toffsar och äkta mattor. En fröjd för ögat och själen att få beskåda de vackra rummen i detta speciella hotell med ett historiskt arv. Kameran gick varm, så se själva och njut av den fina miljön som varje fotografi bjuder på.

Bernadottesviten_röda schäslonger_Grand Hôtel

 

Toffsar_Grand Hôtel

Från en svit till en annan bemöttes vi av två stycken så kallade butlers med varsitt nytt ansvarsområde. De två nya tjänsterna väckte vårt intresse och sätter med all säkerhet en extra lyxkänsla på hotellvistelsen. Den ena är en Bath Butler och den andra är en Fragrance Butler.

Fragrance Butler_Molton Brown_Grand Hôtel

 

På en bricka presenteras sex olika unisex dofter i allt från blommiga till lite mer jordiga toner från engelska Molton Brown. Du väljer vad som passar för dagen/kvällen, tillfället och ditt eget humör och får sedan den sprayad på dig. Tjänsten är helt kostnadsfri. Faller du för någon av dofterna kan du köpa med dig den och då först får du betala för din flaska parfym.  Din Bath Butler tappar ditt bad åt dig vid önskad tidpunkt med de badprodukter du föredrar ur Grands eget sortiment. En extra lyx efter en lång dag.

Bath Butler_Grand Hôtel

Bernadottesviten är hela 165 kvadratmeter stor fördelat på fyra rum, men är inte varken störst eller exklusivast på Grand Hôtel. Prinsessan Lilians svit på översta planet är 330 kvadratmeter och även en påse pengar dyrare. Detta är mer än ett hotellrum och rymmer både två sovrum, vardagsrum, bibliotek, kök, relaxavdelning och egen biosalong.

Bernadottesviten_Matsal_Dukning_Grand Hôtel

 

Eftermiddagen på Grand Hôtel avslutades denna gång med en njutningsbar stund i Bolinderska Palatset där Afternoon Tea serverades.

Afternoon Tea_Grand Hôtel

Teet hälldes upp och ögonen suktades av det dignade flervåningsfatet fyllt med små snittar, scones och bakelser av bästa sort. En riktigt lyxig eftermiddag i ett snöigt Stockholm.

Afternoon Tea_snittar & scones_Grand Hôtel

 

Avslutningsvis en bild från taket på Grand Hôtel med utsikt över Stockholms Ström. Visst får den en att längta efter sommaren?

Grand Hotel_tak flagga