‘Party Dining’ hos Berns & Co – Klippkort i barerna kring Stureplan

Stockholms uteserveringar öppnar en efter en och maj månad bjuder på en hel del trevliga nyheter som inbjuder till umgänge under bar himmel. Lyx.se gjorde barrundan i Berns entourage och fann både klassiska och nya spännande drinkar och smaker. I nöjespalatset Berns ingår de restauranger, barer och hotell i den anrika byggnaden från 1983 samt Berns Bistro & Bar, men i gruppen ingår sedan drygt ett år tillbaka även townhousehotellet Nosh and Chow. Berns Interiör Tillsammans har de inte mindre än 9 barer, var och en med eget tema, som ingår i deras AfterWork-koncept. De mest trogna gästerna får ett AW-kort med rabatterade priser. Här borde lanseras ett klippkort, t ex för utländska gäster, där man kan gå från bar till bar och smaka varje bartenders speciellt skapade signaturdrinkar och samtidigt uppleva de vackra miljöerna som dessa byggnader innehar. Berns Terass_Barry in the GroundBerns Terrass – alkoholfria Barry in the Ground med jordgubb, citron och fläder Med nya musik- och nöjesansvariga på Berns Asiatiska, Lee Cassö, och nya barchefen Marcus Magnusson kan gästerna förvänta sig avslappnade och roliga kvällar i gott sällskap. En middag som övergår till party benämns som ”Party Dining” – efter middagen stannar man kvar och lyssnar på bra musik och tar en god drink istället för att gå vidare.

– Det ska helt enkelt vara två delar cocktailparty, en del surf och en skvätt rockstar som senare ska övergå i ”Party Dining”, säger Lee Cassö, musik- och nöjesansvarig på Berns Asiatiska.

Prova en signaturdrink i AfterWork-barerna och känn pulsen, men ska du gå hela rundan rekommenderar vi små alternativt svaga drinkar för att du ska orka hela vägen. Berns Bistro_ÖstermalmareHos Berns Bistro & Bar kan du beställa en Östermalmare med St Germain och citronjuice Välj mellan Berns Asiatiskas cocktailbar med vacker veranda, Spegelbaren uppe på stora salongens balkong, Berns Terrass, bistrobaren ute i Berzelii Park eller Nosh and Chow’s mysiga innergård med stor öppen spis. Nosh & Chow_Innergård Lyx.se’s favorit denna barrunda var en snäll, och försvinnande god, drink vid namn Fläderfluff.

FLÄDERFLUFF á la Spegelbaren – 2 cl Vodka, 2 cl St Germain, 2,5 cl citronjuice, 2 cl socker, 1 nypa mynta och äggvita. Skaka, slå i dubbelsil och avsluta med tre stänk Peach Bitter.

Innergården har en bar som är öppen under sommaren. Den exklusiva medlemsbaren Bernie’s når du även den via innergården. Nosh&Chow_Il Jardinero No 9I cocktailbaren hos Nosh and Chow smakade vi trendig Il Jardinero No 9 med citadelle gin, Cointreau, Fernet Menta och orange bitter. Ett kul AW-koncept som fler borde anamma – gå en barrunda och upptäcka vår stads vackra miljöer , metropolita barhäng och sköna cocktails att sippa på tillsammans med vänner. Noshbaren_Monstary MargaritaMest annorlunda och spännande smak hade Noshbarens Monestary Margarita med rökig smak från Mezcalen.