Casual “friday” hela veckan med Gram Shoes.

Sneakers måste vara bland det bästa som uppfunnits. Sneakers kan man ha till fest, jobb, begravning och när man sportar. Till och med på golfbanan funkar sneakers om man har rätt smak.

I finansbranschen och på en hel del andra arbetsplatser däremot verkar man ha bestämt sig för att klä sig i uniform och möjligen släppa taget om 1800 talets senare endast på fredagar då man har något som kallas “casual Friday”. Kort och gott en dag där alla får klä sig hur man vill. Smått tragiskt kan jag tycka eftersom sneakers passar fantastiskt bra till just kostym. Skönt då att David Hedman, en av grundarna bakom WESC och före detta landslagskamrat till mig i Svenska snowboardlanslaget, numera driver skoföretaget Gram Shoes.

Gram Shoes designar och tillverkar vad de själva kallar “sophisticated sneakers”. Kort och gott riktigt vackra sneakers som de själva hävdar fyller luckan mellan traditionella skor och sneakers. När Anna Stenvi och Alexis Holm grundade företaget 2005 valde man att använda varumärket Gram för att anspela på skornas vikt. När du köper ett par Gram återfinns fortfarande modellens vikt på skons sida.

Nu finns det inga undanflykter. “Casual Friday” hela veckan från och med måndag? Skorna köper du i utvalda butiker eller online hos Gram själva.