Thule lanserar funktionella resväskor

Thule lanserar resväskor med tyngdpunkt på funktionell design

Packning inför resor är alltid ett problem och inte det roligaste. Smarta resväskor och ryggsäckar kan däremot underlätta en hel del, men är ofta väldigt dyra. Nu har dock Thule släppt en ny kollektion med båda smarta, funktionella och snygga resväskor som är relativt prisvärda. 

Thule, varumärket som synts på otaliga takboxar under skidsemestrarna, har nyligen släppt kollektionen Subterra, en serie ryggsäckar, resväskor och carry-ons som enligt Thule själva fyller en stor lucka på marknaden.

Thule Subterra Ember Skyline

Thule Subterra i färgen Ember. Finns även i färgerna mineral (mörkblå) och dark shadow (mörkgrå)

Den nya kollektionen har tagits fram på initiativ av Thules VD, Magnus Welander. Welander fick idén då han som affärsresenär med otaliga resdagar per år saknat snyggt och funktionellt bagage för den aktiva resenären.

En av nyheterna i den nya kollektionen, Subterra, är en väska som går att använda antingen som incheckat bagage eller delad i två mindre delar som handbagage ombord på flyget. Vilket är perfekt för att slippa stå och vänta vid bagagebandet vid ankomst. En annan funktion är en kompressionsplatta som dels frigör mer utrymme i resväskan och dels ser till att sakerna stannar kvar där de placeras i väskan, även under turbulenta flygresor.

Thule_Subterra_smart_resväska

Kompressionplattan gör att packningen håller sig på plats och kläderna blir mindre skrynkliga

Modellen Carry-On 40 L kan bäras på tre olika sätt, som ryggsäck, axelväska eller duffel. Alla remmar kan stoppas ner i sina fack när de inte används, vilket gör att den bibehåller ett stilrent och minimalistiskt yttre. Ryggsäcken, som rymmer 34 liter, har en klädinsats som kan plockas ut och lämnas på hotellet för att ryggsäcken ska kunna tas med ut på språng. Mindre väskor och laptop-casen kan träs över handtagen på rullväskorna, för att slippa ha båda händerna upptagna när det blir dags för passkontroll. Resväskorna har även lättåtkomliga fack på ovansidan för att snabbt komma åt just pass, biljett och plånbok.

Thule ryggsäck 34 liter

Thules 34 liters ryggsäck i färgen mineral, med flera smarta fack och en uttagbar klädinsats

Resväskorna har ett stadigt exoskelett som absorberar eventuella stötar och därmed skyddar elektronik och annat ömtåligt bagage. Utsidan består av ett slitstarkt och vattentätt nylonmaterial.

Sandra Kastås jobbar som PR-konsult och rådgivare till VD:s i mindre bolag inom ett flertal branscher. Hon driver även sitt eget konstföretag vid sidan av. För Lyx skriver Sandra om konst, inredning, mode och trender.