Resa långt? Lyx.se bjuder på sköna tips för en njutbar flygtur

En flygresa som innebär många timmar på flygplanet kan kännas oändlig. Oavsett om du reser själv, med vänner eller med familj kan det vara en idé att planera för lite tidsfördriv, och annat som gör att resan känns uthärdlig. Lyx.se tipsar om några trevligheter.

Praktiskt att ha med är skönhetsprodukter i reseformat. Då menar vi inte smink och parfym, utan snarare sådana som är sköna att använda om luften känns torr och huden likaså. De ska vara enkla att ha med i handbagaget.

Resa_Fuktgivande produkter

ELF Cosmetics har en Daily Moisture Stick, vilket är en hård gel som ger fukt och näring åt huden när man applicerar den. Läpparna mår också bra av lite fukt. Fräscha läppbalsamet Pink Grapefruit från Burts Bees både känns och doftar gott. Spraya huden med en lätt och sval mist. Min favorit, och en väl beprövad produkt, är blomstervattnet från Kerstin Florian med extrakt från neroliblomman, som återfuktar huden och gör den fräsch. Dessvärre verkar den inte finnas i reseformat, men leta efter en liknande att ha med dig på flyget.

Resa_Torrschampo_Lotion wipes_handgel

Tvätta händerna innan flygplansmaten serveras med OPIs Swiss Hand Guard, antiseptiska handgel som avlägsnar bakterier. Idealisk rengöring eftersom att den används utan vatten och är mycket dryg. Lotionwipes håller huden mjuk, tänk vad skönt att dra en över ansiktet och händerna efter ett par timmar på flyget. Pacifica Beauty har i flertalet dofter – Indian Coconut Nectar, Tahitian Gardenia, Malibu Lemon Blossom, Tuscan Blood Orange, Hawaiian Ruby Guava…

Piffa till håret inför landning och ta bort oönskade dofter med torrschampo. Kevin Murphy Fresh Hair finns i resestorlek. Perfekt innan du ska krama de som möter dig flygplatsen. Ta med tandborste och tandkräm också – nyborstade tänder kan få vem som helst att känna sig fräschare.

Kartor_Resa_Flight001

När du ändå sitter på flyget kan du passa på att studera en karta över din destination. Mycket smarta kartor hittar du hos Flight 001. Streetwise-kartorna är laminerade för hållbarhet och viks som dragspel för att vara lättanvändbara. Lätta att tyda och läsa – utmärkta med kyrkor, sjukhus, viktiga platser, motorvägar etc. The New York Burger Map innehåller 41 testade hamburgare och deras respektive joints.

Resa_Ögonbindel_Flight 001

Hos Flight 001 finner du även fina ögonbindlar. Avslappnande att täcka både ögon och öron om man vill ha sig en lugn stund under resan.

Dra fram datorn en sväng och sätt på en film du inte hunnit se, men ta hänsyn till omgivningen genom att sätta på dig headphones. Senaste ”over ear” från Marshall är snygga och av bra kvalitet.

Marchall _White_headphones

Är du en av de personer som aldrig annars hinner läsa böcker? Passa på att plocka den senaste pocketboken på flygplatsen och mys på flyget. En god bok kan göra vem som helst på bra humör. Man riktigt längtar tills nästa lästillfälle.

Pocketbok_flygresa

Det positiva med tidningsställen på flygplatserna är att de ofta radar upp en hel del annorlunda lektyr, i form av tidningar och glossy magazines, som du inte alltid hittar hemma i kiosken. Passa på att köpa med dig en tjock trendbibel, inom mode eller inredning, ombord på flyget.

Resa_Magasin

Glöm nu inte att klä dig bekvämt, dricka mycket vatten under resan och se till att gå upp och röra på dig ibland.

Happy travelling!