aruba

Det bästa av Aruba

Efter fem härliga resor till Aruba har jag samlat på mig en hel del godbitar som jag gärna delar med mig av. Aruba är verkligen en karibisk dröm, med snövita stränder och turkosblått hav, som ligger utanför Venezuelas kust och faktiskt bara dryga 11 timmar ifrån Sverige med direktflyg.

Aruba är det perfekta resmålet för dig som önskar lugn och ro, fina sandstränder och god mat. Aruba som även kallas – One Happy Island – står verkligen för namnet sitt och passar såväl för smekmånaden som för en härlig familjesemester.

Bästa stränderna

Vill ni besöka en av världens vackraste stränder ska ni besöka Eagle BeachAruba.  Eagle Beach är verkligen en karibisk dröm och klassas som en av de fem vackraste stränderna enligt Vagabond. Här finner ni en kritvit sandstrand och alldeles turkosblått hav.

DSC00879

Druif Beach är den lugnare delen på Eagle Beach, som är den södra delen av en långsträckt, oförstörd sandstrand. Eagle Beach och Druif Beach är de stränder som de olika låghusresorterna är koncentrerade kring.

Baby Beach är helt klart en av de vackraste stränderna på Aruba. Den ligger dryga 40 minuters bilfärd från de stora hotellen på Palm Beach. Baby Beach hittar du  i Arubas sydöstra hörn, en del av ön som tidigare var känt som The Colny. Baby Beach är en halvmåneformad sandstrand som är belägen i en lugn lagun. Vattnet är väldigt grunt, så man kan promenera långt ut utan att behöva simma. Precis framför klipporna finns det ett snorkelområde, som är utmärkt att snorkla i, med en fantastisk upplevelse av tropiska fiskar.

Bästa hotellen på ön

Vill man bo riktigt lyxigt ska man välja Bucuti & Tara Beach Resorts som ligger på Eagle Beach och riktar sig till er som verkligen vill ha en lugn semester utan barn. Här råder nämligen en åldersgräns på 18 år för att få bo på hotellet. Resorten ligger precis på stranden och du kan bo i en dubbelrumssvit med havsutsikt.

Renaissance Aruba Resort är definitivt min favoritresort på ön. Här bor du förvisso inne i Arubas enda stad Oranjenstad, men resorten har både en egen ö med två stränder och  ytterligare en privat strand. Resorten är även uppdelad i två sektioner, en som är endast för vuxna och även en familjedel. På hotellet finns allt du kan önska dig i form av pooler, privat strand, restaurang, bar, affärer, fräscht gym och sportaktiviteter.

DSC00817

Bästa restaurangerna

En restaurang som bara måste besökas när man är på Aruba är Barefoot.

DSC00941

DSC00942

DSC00946

DSC00966

Barefoot som är en riktigt mysig restaurang i utkanten av Oranjestad och ligger på stranden. Passa på att boka bord till kl 18 så ni kan njuta av den vackra solnedgången samtidigt som ni avnjuter en god middag. Här sitter man med sanden mellan tårna och njuter av den härliga miljön liksom  omgivningen medan man äter och dricker gott. Maten är helt gudomlig. Menyn bjuder på alltifrån fisk- och skaldjursrätter till kött och kyckling. Jag kan starkt rekommendera fisk med scampi och hummersås. Detta är helt klart en av Arubas bästa restauranger, som har allt, god mat, bra service, mysig miljö och omgivning. Ett måste när du besöker Aruba.

Flying Fishbone  är en annan mycket populär restaurang på Aruba som också ligger på stranden. Restaurangen har fått utmärkelsen av The Daily Meal att vara en av de 21 bästa strandrestaurangerna i världen. Med andra ord så är den helt klart värd att besöka. Jag firade nyår på denna restaurang ett år och det var helt klart storslaget med den goda maten och härliga miljön. Finns det något härligare än att avnjuta god mat och dryck i värmen med sand mellan tårna och såklart i ett trevligt sällskap?

DSC00880

Missa gärna

Skippa gärna Palm Beach, här ligger hotellen nästan på varandra och det är här majoriteten av turisterna håller hus. Aruba ska verkligen upptäckas på de mer öde platserna för att insupa den karibiska drömmen på riktigt.

Shopping

Shoppingutbudet är inte jätte stort på Aruba. Men inne i Oranjenstad hittar du en del märkesshopping, både kläder, väskor, smycken etc.  Det mesta är koncentrerat till självaste stadskärnan nära hamnen, i närheten av där alla lyxkryssningfartyg kommer in.

Ta dig till paradisön

Enklaste sättet att resa till Aruba under vinterhalvåret är med charterarrangören Ving som flyger till Aruba varje vecka, vilket är nytt inför denna vintern. Med tanke på att det “bara” är 5 timmars tidsskillnad och man kan flyga med direktflyg till Aruba på ca 11 timmar dit och ca 10 timmar hem, så kan det faktiskt vara ett alternativ för en längre veckosemester.

Annars flyger man också väldigt enkelt med KLM via Amsterdam. Aruba tillhör  fortfarande det nederländska kungadömet. Ett annat sätt att besöka Aruba på är att åka på en härlig Karibien-kryssning. Med MSC Cruises och Royal Caribbeans kan du även åka på lyxkryssningar och besöka Aruba och Oranjenstad över dagen.

One Happy Island

Dröm dig bort ett slag till Arubas  snövita stränder, svalkande passadvind och den varma, vänliga befolkningen. Detta är bara några anledningar till varför så många väljer att komma tillbaka till Aruba år efter år. Upptäck varför Aruba kallas ”One happy island” på egen hand. Här skiner solen nästan året om och vattnet blir sällan kallare än 25 grader, så resmålet passar såväl bra på vintern som på sommaren.

Bilder: Lina Sjölund

COMMENTS

Sorry, the comment form is closed at this time.