Gigi Hadid blir en av Tommy Hilfigers girls

När Tommy Hilfiger visade årets höst- och vinterkollektion under New York Fashion Week medverkade bland andra Hailey Baldwin, Martha Hunt, Sara Sampaio samt årets Tommy Hilfiger-ambassadör Gigi Hadid, som både fick inviga och avsluta visningen.

Gigi Hadid_Tommy Hilfiger runway_AW16

Gigi by Tommy Hilfiger

Genom att låta sina fans följa med bakom kulisserna har Gigi Hadid gjort den annars exkluderande modevärlden tillgänglig för alla och omdefinierat rollen som modell. Hon har över 10 miljoner följare på Instagram och figurerat på omslag för tidningar som Vogue, W och ELLE. I år agerar hon ansiktet utåt för Tommy Hilfiger, som också lanserar hennes första kapsylkollektion, Gigi by Tommy Hilfiger.

Gigi Hadid X Tommy Hilfiger     Gigi Hadid tillsammans med Tommy Hilfiger.

Gigi Hadid är en amerikansk modell och TV-personlighet, genom sitt deltagande tillsammans med sin mamma Yolanda Foster i The Real Housewives of Beverly Hills. För Gigi är detta en dröm som går i uppfyllelse eftersom Tommy Hilfiger är både en person och ett varumärke som hon verkligen gillar och har sett upp till hela sitt liv.

I think our collection celebrates the iconic Tommy lifestyle and mixes a bit of everything: there are styles that are really hippie-chic, styles that are sporty streetwear, and styles that are tomboy but girly; everyone’s is going to love a different part of it – Gigi Hadid

Förutom kläder kommer kollektionen att innehålla accessoarer inklusive klockor och solglasögon samt en ny doft.

Tommys girls

Tommy Hilfiger Gigi Hadid_Fashion show_AW16

Tommy Hilfiger har alltid varit tidiga med att knyta till sig inspirerande kvinnor med inflytande inom populärkultur, så kallade ”Tommy Girls”, bland dessa hittar du Beyoncé, Naomi Campbell, Alexa Chung och senast Suki och Immy Waterhouse samt Behati Prinsloo. Märket har dessutom en imponerande rad supermodeller som medverkat på visningarna under New York Fashion Week. Senast kunde man se profiler som Kendall Jenner, Hailey Baldwin, Lizzy Jagger, Georgia May Jagger, Bella Hadid och svenska Tilda Lindstam.

I’ve known Gigi and her family for years, and it has been amazing to watch her grow into one of the world’s top models and most-followed fashion influencers. She is truly the definition of today’s ‘Tommy Girl’ – her magnetic personality is bright and always optimistic, and her style is confident, effortless and cool – Tommy Hilfiger

Kollektionen för AW16 inspireras av nautiska influenser, romantik och 1940-tal som bryts av med en maskulin look.

Tommy Hilfiger_AW16_Fashion show runway

Gigi by Tommy Hilfiger släpps i butik samt på tommy.com i höst.

tommy hilfiger_aw16_fashion showScenen för Tommy Hilfigers AW16 fashion show.