by Ti Mo 10 år jubileumskollektion

Modemärket by Ti Mo firar 10 år med jubileumskollektion

När norska modemärket by Ti Mo för första gången visade sin jubileumskollektion i samarbete med norska skådespelerskan Pia Tjelta, var Lyx.se på plats för att se och känna på de vackra plaggen.

Två av Norges mest talangfulla konstnärer, skådespelerskan Pia Tjelta och modedesignern Tine Mollatt, har samarbetat för att skapa en exklusiv klänningskollektion i samband med modemärkets 10-årsjubileum.

Samarbete_Pia Tjelta by Ti Mo 10 år jubileumskollektion

De båda kvinnorna har spenderat timmar efter timmar, dagar efter dagar, med att diskutera deras gemensamma intresse för vintagefynd, vikten av hantverk och konsten att skapa perfekta feminina klänningar med ett modernt uttryck i material av hög kvalitet.

”Att få jobba med Tine är något av det mest inspirerande jag någonsin har gjort! Som skådespelare har jag alltid varit fascinerad av originella skräddade plagg i material som vi knappt får tag på längre. I vår gemensamma passion för vintage har vi försökt att föra de gamla teknikerna in i ett modernt uttryck. Det har varit en extremt lärorik och inspirerande process och jag är by Ti Mo evigt tacksam för att jag fick vara med om detta. Och så är jag ganska stolt över det vi har skapat” – Pia Tjelta

Kollektionen ”Pia Tjelta by Ti Mo” innehåller i första utgåvan 12 klänningar – en för varje månad i jubileumsåret – men det talas redan om en uppföljare.

Pia Tjelta_Showroom by TiMo 10 år jubileumskollektion

Klänningarna kännetecknas av femininitet och sofistikerat hantverk. På flera av plaggen finns handsydda detaljer i form av pärlor, broderier och små konstverk.

Lydia dress_by Ti Mo 10 år jubileumskollektion_Pia Tjelta

Klänningen Lydia är en favorit på grund av både materialval och klänningens smickrande detaljer i axlar, hals, midja och öppna ryggparti.

Luca Dress_by Ti Mo 10 år jubileumskollektion

Den Asien-inspirerade omlottklänningen Luca i siden med fågelmotiv tycker vi också mycket om.

by Ti Mo 10 år jubileumskollektion

By Ti Mo startades 2004 och finns nu i nästan 1000 butiker i 22 länder. I Sverige finner vi by Ti Mo i 80-talet butiker i till exempel Göteborg, Stockholm, Helsingborg, Malmö, Kristianstad, Nyköping, Trollhättan, Örebro, Gävle och Luleå.

Höstkollektionen_by Ti Mo 10 år jubileumskollektion

Höstkollektionen byTiMo

I början på maj kommer man att kunna köpa de hantverksmässigt framtagna klänningarna i jubileumskollektionen både online och i utvalda butiker, men redan nu kan man förhandsboka sin favorit på nätet.

Showroom_by Ti Mo 10 år jubileumskollektion_Pia Tjelta