Lindex väljer Kate Hudson till nya kollektionen

Lindex offentliggjorde i dag att man har valt Oscars-nominerade skådespelerskan Kate Hudson som det nya ansiktet för sin vår/sommar kollektion.

Hudson medverkar i tre Lindex kollektioner som kommer ut i butik och i webbshoppen den 19 mars. Den första kollektionen beskrivs som en modern tolkning av den bohemiska looken med djupa, starka färger och statementplagg i paisley, broderier och stickat.

Den andra kollektionen beskrivs som mer urban med löst sittande byxor, trikåtoppar, lager på lager och en sportig känsla. Den sista kollektionen är “flirtig med tydliga japanska influenser”. Statementplaggen är här blommiga kimonojackor, blusar med ledig passform, raka byxor med kortare ben samt klänningar och kjolar med asymmetrisk skärning.

lindex-kate-hudson

Hudson själv säger att hon blev intresserad av att jobba med Lindex efter att ha sett deras tidigare kampanjer, som hon verkligen gillade.

-Jag älskar företag som sätter kvinnan i fokus och stödjer kvinnor i vardagslivet, sa Hudson i samband med lanseringen.

Själv tror Hudson att Lindex valde henne för att hennes personlighet passade den känsla man ville förmedla med kollektionen.

-Det kändes som om de verkligen ville förmedla en känsla av energi i vårkollektionen och jag för med mig en massa energi, sade hon.

Hudson är dotter till skådespelerskan Goldie Hawn och musikern Bill Hudson. Hon är inte den första Hollywood-skådespelerskan som har valts ut att samarbeta med Lindex. Förra våren var det nämligen Penelope Cruz som frontade kollektionen och tidigare har kedjan samarbetat med Gwyneth Paltrow såväl som Reese Witherspoon.

Foto: Lindex/Giampaolo Sgura