Jean Paul Gaultier designar för Lindex

Jean Paul Gaultier i samarbete med Lindex

Jean Paul Gaultier för Lindex

Den 8:e oktober släpps Lindex nya kollektion där den ikoniske franske modeskaparen Jean Paul Gaultier står för designen. Redan nu utlovas vi en klädkollektion som på alla sätt reflekterar den speciella Jean Paul Gaultier-stilen – men i nytolkning. 

-Att skapa en sådan här kollektion är en utmaning, men en mycket positiv sådan, sa Jean Paul Gaultier i samband med att de första bilderna på den klassiska Gaultier-modellen Karen Elson iförd plagg från  Lindex kollektionen släpptes i början på veckan.

Ränderna som kännetecknar Jean Paul Gaultier finns där liksom tattoo-mönstrade och grafiska inslag.  Den klassiska konformade bysten som fick ett ansikte i Madonna kommer  också finnas med i kollektionen som omfattar dam- och barnkläder liksom underkläder och accessoarer.

– Genom den här typen av uppdrag får jag lära känna nya människor och dessutom får jag möjlighet att skapa kläder till ett mer överkomligt pris, säger Jean Paul Gaultier.

Enligt Lindex kommer 10 procent av försäljningen av kollektionen gå till cancerforskning och plaggen släpps i utvalda butiker samt  på lindex.com den 8 oktober..

I dagarna tillkännagavs även att kedjan kommer att slå upp portarna för sin första butik i modemetropolen London under våren 2015. Butiken kommer att ligga i Westfield Stratford City.

– Detta är en stor dag i vår historia. Vi har längtat efter att erbjuda vårt prisvärda och inspirerande mode i en så spännande stad som London, en av världens mest attraktiva shoppingdestinationer, sa VD Ingvar Larsson i samband med att nyheten släpptes.

Foto: Lindex

Sorry, the comment form is closed at this time.