Alla blickar mot finska Marimekko i sommar

Många svenskar äger något plagg eller inredningsdetalj med design- och modehuset Marimekkos färgstarka mönster, som är välkända över hela världen. I vår lanserar det finska företaget sin första solglasögonkollektion där många av detaljerna känns igen från Marimekkos ikoniska tryck.

Marimekko Uniko Aino sunglasses 2Efter höstens succélansering av den första glasögonkollektion satsar det finska företaget nu på solglasögon. Den nya kollektionen har inspirerats av mönster med ikoniska blommor, prickar och ränder, från arkivet som sträcker sig ända bak till 1950-talet.  Marimekko har återigen lyckats med att ge vintagetrycken nytt liv och solglasögonen har namngetts efter några av företagets mest omtyckta personal. Låt oss berätta mer om bågarna Ella, Aino och Mari.

De klotrunda bågarna Ursula och Ella är inspirerade av Marimekkos populära print från 1960-talet. Känner ni igen Isot Kivet som ses här på muggen och visste ni föresten att Isot Kivet betyder stora stenar?

Marimekko sunglasses Mari-Ella

Mönstret på Ainos bågar känner vi ingen från det lekfulla blommönstret Unikko, som är en av Marimekkos absolut bästsäljare.

Marimekko Unikko Aino sunglasses black

Mari är en retro-inspirerad båge i marin stil, som finns i både svart och rött.Marimekko sunglasses Mari

Marimekkos solglasögon kollektion lanseras under våren och några modeller finns redan att köpa på deras hemsida.