Paul Svensson på Kalf & Hansen

Gästspel – stjärnkocken Paul Svensson på Kalf & Hansen

Imorgon är premiärdagen då Paul Svensson gästar restaurang Kalf & Hansen vid Mariatorget för att laga sin version av ekologisk snabbmat.

Paul Svensson på Kalf & Hansen    Paul Svensson. Foto: Johan Ståhlberg / Fotografiska. 

Som en av Sveriges hetaste kockar behöver Paul Svensson ingen närmare presentation. Restaurangen han basar över vid Fotografiska i Stockholm har vunnit mängder av priser och fått uppmärksamhet för sin vurm för det gröna och sin självklarhet att jobba med hundra procent ekologiska och lokala råvaror.
Samma mål som Kalf & Hansen haft sedan starten för snart två år sedan.

Det är därför jag tackade ja till Kalf & Hansen, vi delar samma värderingar. Rune och Fabian gör en högkvalitativ och hållbar produkt som alla kockar och konsumenter kan få tillgång till. Det är viktigt att hjälpas åt med folkbildning och njutning, säger Paul Svensson.

För Kalf & Hansens ägarduo är det en dröm som nu går i uppfyllelse.

Det känns grymt bra att få samarbeta med Paul Svensson, ända sedan vi öppnade har vi försökt att locka hit honom. Såklart vi jätteglada och stolta, säger Fabian Kalf-Hansen.

Paul Svensson på Kalf & Hansen

Kalf & Hansen gör nordisk ekologisk snabbmat med kött-, fisk- och vegetariska frikadeller med tillbehör och ser till att använda råvaror efter säsong.

Salsicciakryddad getfrikadell

Precis som tidigare gästkockar kommer Svensson att göra en egen version av Kalf & Hansens snabbmat. Den här gången hamnar vi i Italien med rätten MILANO som är en salsicciakryddad getfrikadell med färs från Västergötland, persilja, citronbönor och svamp från skånska Hällestad. Gästspelet Paul Svensson på Kalf & Hansen kommer att pågå från torsdag den 24 mars och en månad framåt.

Hur kommer det sig då att det blev en ”italienare” på menyn?

Rätten är inspirerad av min tid i Toscana. Där har man i alla tider lagat klimatsmart – kvalitativ matlagning med utgångspunkt från säsongens råvaror – Paul Svensson

Den 24 mars är Paul själv på plats mellan 11.00 – 15.00 på Mariatorget 2 för en pratstund. Då kan man även köpa signerade ex av hans senaste kokbok ‘Grilla Vego’ till ett rabatterat pris.

Förutom på Mariatorget finns Kalf & Hansen även på Hammarby Allé 130.

Taket_Kalf Hansen_Fotograf Charlotte Gawell_Paul Svensson på Kalf & Hansen  Taket på Kalf & Hansen. Foto: Fotograf Charlotte Gawell.