South Beach Wine & Food Festival

South Beach Wine & Food Festival i Miami – go all in för smakupplevelser!

Knappt har vi passerat Nordens största mässa för mat och dryck – Mitt Kök i Stockholm – förrän vi spetsar in oss på nästa kulinariska evenemang. Nu är det dags att kasta blickarna över Atlanten till en av världens största mat och dryckesevenemang, nämligen ”South Beach Wine & Food Festival”.

Framåt februari börjar i allmänhet vi svenskar längta rejält efter våren och vara smått trötta på vinterns korta, mörka dagar. Sportlovet ska passeras och sedan sätts fokus mot vår och värme. Många unnar sig en semester till varmare breddgrader under vinterhalvåret. Har du USA i tankarna och Florida lockar med sin kombination av vackra stränder och het stadspuls, är Miami och dess omgivning ett bra alternativ. Förutom de vanliga semesterbestyren är det alltid kul att planera in några annorlunda aktiviteter. Sea World, Disney World, Miami Dolphins och Mallshopping i all ära, men visst är det kul att göra något nytt och annorlunda på din resa. Speciellt om man redan varit i Miamiområdet tidigare.

South Beach Wine & Food Festival Miami by night_World Red Eye

För 13:e året i rad arrangeras uppskattade South Beach Wine & Food Festival i Miami där mat- och vinälskare samlas för att smaka, dofta, njuta och samverka. Både inne och ute på självaste stranden. Med sanden mellan tårna!

South Beach Wine & Food Festival_beach entrance

Under fyra dagar mellan den 20-23 februari 2014 träffas hundratals världsberömda kockar, vinmakare och personligheter inom mat- och dryckesvärlden med tiotusentals mässbesökare från hela jordklotet.

South Beach Wine & Food Festival

För varje år stiger antalet utländska besökare som alla har några saker gemensamt – de älskar nya kulinariska upplevelser och prioriterar god mat och dryck för att öka livskvaliteten.

South Beach Wine & Food Festival Bank of America-Mosphere

Ett evenemang av denna dignitet måste vara en speciell upplevelse, bara att få insupa atmosfären och låta sig ryckas med i det amerikanska mässlivet för en stund, tillsammans med de ca 65 000 andra besökarna från hela världen.

South Beach Wine & Food Festival_SOBEWFF_World Red Eye

Vår svenske stjärnkock Marcus Samuelsson, som är en av USAs och världens mest erkända kockar, deltar under South Beach Wine & Food Festival i Miami 2014.

South Beach Wine & Food Festival Chef Marcus Samuelsson

Idag driver “Chef Samuelsson” bland annat Red Rooster i Harlem, New York och står bakom konceptet Kitchen & Table i Stockholm, Helsingborg, Karlstad, Uppsala, Örebro, Östersund och Luleå samt även schyssta Norda Bar & Grill på Clarion Hotel Post i Göteborg. Alla Clarionhotell som infört Marcus Samuelssons koncept har ökat omsättningen med minst 30 procent. Under 2014 och 2015 ska ytterligare tio Kitchen & Table öppna i Sverige och Norge.

South Beach Wine & Food Festival Red Rooster

Marcus Samuelsson var med och startade FoodRepublic.com – en webbsida för ”men who want to eat and drink well, and to live smart.”

Följ honom på facebook.com/MarcusCooks och instagram.com/MarcusCooks. Kan bli riktigt spännande att se vad han lägger upp under South Beach Wine & Food Festival i början på nästa år.

Lyx.se tipsar härmed om South Beach Wine & Food Festival och ämnar återkomma med rapporter när vi närmar oss ”upplägg och servering” i februari.

Foto: Billy Farrell Agency och World Red Eye