vinbok_alf tumble_vin med adress

Ny vinbok – Vin med adress av Alf Tumble

Lagom till jul kom det ut en ny vinbok på den svenska marknaden. Vinskribenten, dj:n & sommelieren Alf Tumble har kommit ut med sin andra bok – Vin med Adress.

Alf Tumble är frilansskribent på Dagens Nyheter sedan hösten 2013. I Nöjesguiden skriver Alf främst om dryck i krogmiljö och tipsar om allt från hur man läser en vinlista till hur en cocktailbar fungerar. Frilanstexter finns även att hitta i magasin som Livets Goda, Mat & Vänner och Gourmet.

Alf har en briljant podcast som heter ‘dela en flaska’ där han delar en flaska vin med vin- & restaurangpersonligheter. Sommaren 2014 delades en flaska med Björnstierne Antonson, vår sommelier & skribent. Podden vann det stora Matbloggpriset 2014 i kategorin ‘bästa pod’. Lyssna på avsnittet här.

vinbok_alf tumble_vin med adress_photo Raphael CameronFoto: Raphaël Cameron

En renodlad vinbok om tio favoritområden och deras svårkopierade viner. Subjektiva men förhoppningsvis inspirerande texter och tips. Fantastisk formgivning av familjen Kühlhorn och vackra bilder av Roland Persson, stajlade av Tove Nilsson.

Alf Tumble om boken Vin med Adress

vinbok_alf tumble_vin med adress_1

vinbok_alf tumble_vin med adress_2

vinbok_alf tumble_vin med adress_3

vinbok_alf tumble_vin med adress_4

vinbok_alf tumble_vin med adress_5

vinbok_alf tumble_vin med adress_6

vinbok_alf tumble_vin med adress_7

vinbok_alf tumble_vin med adress.8

vinbok_alf tumble_vin med adress

vinbok_alf tumble_vin med adress

Foton av Roland Persson

Sommelier for a night Petter & Alf20150827_0042_vinbok_alf tumble_vin med adress

Foto: Raphaël Cameron

Stilsäkert! Jag gillar verkligen formgivningen som paret Külhorn har satt. Grymt foto av Roland Person. Och ett nytt, mer personligt grepp vad svensk vinlitteratur anbelangar. Att varva egna historier & erfarenheter med fakta uppmuntrar till läsning & säkerligen fångar Alf upp en delvis ny publik med boken ‘Vin med adress’. Boken kräver dock en soul förkunskap. Med andra ord den perfekta julklappen till den vinintresserade!

Björnstierne Antonson

Tidigare har Björnstierne skrivit om Sandqvist Bags – Tumble six-pack.

Följ Alf Tumble på Twitter & Instagram.

Vår egen Riddare. Björnstierne är sommelier och älskar, skriver och utbildar om vin men kallar sig inte vinrecensent. Hjärtat slår ett helt fyrverkeri extra för den ädla drycken Champagne.