julgranskulor

Danska Kählers keramik hyllar hantverket i sina julgranskulor Omaggio

Kählers verkstad blev i början av 1900-talet berömd för sin revolutionerande glasyr med ett metalliskt och glänsande uttryck som både överraskade och imponerade på den konstkeramiska scenen i Europa. Nu är deras designföremål trendigare än någonsin. De metalliska ränderna på märkets julgranskulor Omaggio för årets gran.

Kählers 176 åriga gamla traditioner förs vidare i föremålen i Omaggio-serien i både design som uttryck. Just Omaggio, med sina silver och guldränder, passar mycket bra nu i jultider. De metalliska ränderna är inspirerade av den glasyrteknik som användes i Kählers verkstad på Kählersbakken i Næstved på södra Själland i Danmark och är än idag används de gamla hantverkstraditionerna.

Omaggio Bowl_julgranskulor

Den metalliska glasyren målas fortfarande för hand med dekorativa penseldrag på den vita keramiken vilket gör varje enskilt keramikföremål unikt. Efter målning följer glasering, kvalitetskontroll och finputsning.

Omaggio Vases and Candle Holder_julgranskulor

I serien Omaggio, designad av Jelena Schou Nordentoft och Ditte Reckweg, ingår ljusstakar, skålar och vaser.

De flesta har en tendens att vara väldigt traditionsbundna när det gäller juldekorationerna. Därför har det varit väldigt viktigt för oss att skapa vackra juldekorationer som påminner om klassiskt julpynt, men som samtidigt har ett modernt uttryck. På så vis passar både julkulor, ljusstakar, vaser och skålar ihop med dina övriga juldekorationer, men ger samtidigt ett stilistiskt och grafiskt uttryck – Jelena Schou Nordentoft och Ditte Reckweg, designers

Just Kählers julgranskulor är formgivna av danska designduon Stilleben.

Omaggio Christmas Baubles silver_julgranskulor

De, för hösten 2015, nya tonerna guld och silver passar perfekt in i julens strålande miljö och ger jultrevnad i den eleganta julgranen.