En ikon återuppstår – Heritage Chair

Höstrusket är här och vi kan med gott samvete stanna inne, tända levande ljus och krypa upp i läsfåtöljen med en bra bok. Nu återuppstår ikoniska Heritage Chair för oss som både vill ha en vacker möbel och högsta sittkomfort när vi tar en paus från den hektiska vardagen.

Den perfekta fåtöljen för en rogivande stund är tillbaks, Frits Henningsens öronlappsfåtölj från 1930, som nu nylanseras med Carl Hansen & Søn som producent. Möbeln är nämligen inte bara skulptural och inbjudande, den är med sina mjuka linjer och organiska former även enastående att sitta i.

Frits Henningsen var en perfektionist och hade en unik förståelse för både form och funktion. Han hade en designfilosofi som kompromisslöst hyllade traditionellt hantverk och kvalitet och med sin förkärlek för naturliga material skapade han en fåtölj med utstrålning – och som ännu idag känns mycket aktuell.

heritagechair3Heritage Chair finns både klädd i tyg och i läder. Butikspriset ligger från 28.604 kr. 

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.