Formex 2014

Höstens Formex-favoriter – inredningsnyheter 2014

Nu är höstens Formex-mässa över för denna gång. Naturliga material och gediget hantverk håller fortsatt i sig och återspeglades väl bland utställarna på Formex. Jeanette Rattfeldt har plockat ut några av sina personliga favoriter bland nyheterna som kommer ut i butik under hösten 2014.

Formex 2014-kahler_keramik1

De fantastiska keramikljusstakarna Globo från Kähler finns både i grått och terrakotta. Färgerna tillsammans med den råa och obehandlade ytan för tankarna till sten och skog. Ljusstakarna blir vackra blickfång när dom placeras som stilleben i gruppering eller som ensam detalj.

Ljusstakarna finns i fem storlekar och kostar mellan 249-2400 kr.
Formex 2014-holmegaard_glasfatMaria Berntsens glasserie “Design with light” har blivit en modern klassiker i Holmegaards sortiment. Nu utökas kollektionen med ett matchande glasfat med handtag i läder. Fatet används med fördel till både frukt och snacks, men är även underbar som både prydnadsskål för smycken, adventsljusstake med blockljus eller varför inte som tårtfat.

Fatet är 24 diameter stort och ligger i prisklass 649 kr.
Formex 2014-koppel_petroleumklockaGeorg Jensen erbjuder mängder av designklassiker och inför hösten 2014 lanseras Henning Koppels ikon-klocka i en ny fantastisk blå petroliumfärg, som för övrigt var Koppels egna favoritfärg. Väggklockan blir ett elegant inslag i våra skandinaviska hem.

Klockan finns i storlekarna 10, 15 och 22 cm diameter och kostar från 729 kr.
Formex 2014-fermliving_marmorbord1Hos Ferm Living hittar vi underbara marmorbord till överkomliga priser. Bordet finns i tre storlekar med fyra olika färger på marmorn och har mängder med användningsområden; sängbord, soffbord, sidobord, etc…

Bord i svart marmor 70,5×35 cm 4500 kr, Bord i vit marmor 40×45 cm 3000 kr, Bord i grön alt röd marmor 40×35 cm 2500 kr.
Formex 2014-houseofrym_tilesHouse of Rym öppnar sin första butik i Sverige denna vecka och lanserar samtidigt ett mönstrat kakel i blå och grå toner. Kaklet är handgjort och fungerar som väggdekoration, golv, bordsskiva, grytunderlägg – endast fantasin har sina gränser.

Kakelplattorna kostar från 1300 kr per kvm.

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.