Årets inredningstrender

Inredningsmässan Formex är över för denna gång och Lyx.se har spanat in trendnyheterna för 2015. Ordning och reda är en av dom tydligaste tendenserna.
Bland årets inredningsprodukter har vi plockat ut några av favoriterna att ha lite extra koll på under året för att få ett moderiktigt och organiserat hem.


 

Årets skönhet…

årets inredningstrender…är fairtrade-märkta mattan Marigold från Armadillo & Co. Den här välgjorda mattan är som ett smycke och kommer ligga på många inredningsbloggares önskelista. Ett stort plus för att den är tillverkad etiskt korrekt i naturligt material av tålig och mjuk hampa.
Storlek 155 diameter kostar 4995:-

 

Årets form…

årets inredningstrender…går till Holmegaards vackra serie Old English. Dessa kurviga vaser och skålar är designade för att passa alla typer av buketter och blomsterarrangemang.
Pris från 519:- I butik från februari. 

 

Årets bubblare…

årets inredningstrender…är Mateus fina porslinsserie som just heter Bubbles. Bubblor syns överallt nu; på vaser, spegelramar, lampskärmar, brickor… you name it! Den runda lekfulla formen fortsätter sin framgång även i år. Vår favorit är i vitt men porslinet finns i alla regnbågens färger.
Varierande priser

 

Årets matigaste…

sundqvist_skärbrädor…nyhet står Sundqvist för. Skärbrädorna i oregelbunden form från Zassenhaus görs av slittåligt olivträ. Den naturliga oljan i träet gör brädorna både antibakteriella och hindrar dom från att torka ut. Smart tycker vi.
Pris från 499:-

 

Årets överraskning…

årets inredningstrender…går till samarbetet mellan världskända svenska e-sportlaget Ninjas in Pyjamas och traditionella väveriet Ekelunds. Genom samarbetet hoppas man nå ut till en yngre målgrupp. Idag finns en produktlinje med handdukar, kuddar och plädar och 3 olika färgställningar.
Prisuppgift saknas

 

Årets vattentätaste…

årets inredningstrender…produkt är den praktiska kudden Jamaica. En enkel och stilren design i regntåligt material – perfekt för utomhusbruk! Nu längtar vi till sommaren! Från Ceannis.
Storlek 50x50cm kostar 379:-

 

Årets snackis…

årets inredningstrender…tillfaller brevlådan i läderimitation från Garden Glory, som 2012 vann Sveriges Designpris för sina tjusiga vattenslangar. Brevlådan finns i olika färger och görs av plåt med 10 års garanti. Pris 3595:- 

 

Årets inredningstrender har bjudit på allt man kan önska, och nu ser vi fram emot ett fortsatt ordningssamt – och vackert – 2015.

Jeanette Rattfeldt har en bakgrund från inredning, reklam, webb och kommunikation – både som designer, strateg, kreativ ledare och flera år som konsult. 2001 initierade Jeanette homestaging i Sverige och idag jobbar hon som inredningskonsult och konceptutvecklare. På lyx.se skriver Jeanette om allt hon brinner för, gärna där hon samtidigt kan bidra med sin expertis.