amillarah private islands

Amillarah private islands – flytande lyxöar till salu

En egen ö låter väl som den ultimata lyxen. Pröva därpå flytande och var du vill i världen. Amillarah är ett företag som bygger skräddarsydda flytande öar för de som värderar orden ”avlägsen” och ”privat” allra högst.

Amillarah Private Islands är skräddarsydda flytande fastigheter som designas av den holländska arkitekten Koen Olthuis och byggs av Dutch Docklands. Varje ö tillverkas enligt beställarens önskemål på storlek, form och stil samt även vart i världen den ska flyta – Miami, Maldiverna, Marstrand…

amillarah private islands

Öarna förankras i havsbotten och ska vara tillräckligt stabila att man inte blir sjösjuk. Företaget samarbetar med världskända oceanografen Jean-Michel Cousteau och hans initivativ Ocean Futures Society. Det är en organisation som arbetar för att utbilda och skydda havet och alla dess livsformer.

Kunderna lär vara de som inte har ROI (avkastning på kapitalet) som första fokus, utan människor som söker den ultimata gömstället där kvaliteter som ”avlägsen” och ”privat” är ovärderliga. Det som är exklusivt och unikt är av största vikt.

amillarah private islands

Försäljning av öarnas sker bland annat genom Christie’s International Real Estate.

Flytande hotell i Norge

Samma företag skriver även på sin hemsida att de ar ett pågående projekt i Norge där man ska bygga ett flytande 5-stjärnigt hotell i form av en snöflinga i de vackraste av omgivningar bland Norges fjordar. Hotellet ska ha en diameter på 120 meter med 86 rum, konferensmöjligheter, spa och är dessutom självförsörjande. Tromsö, där hotellet ska placeras, är ett av de bästa ställena i världen att skåda norrsken.

amillarah private islands_Foating Krystall Hotel_Norge

Hotellet ska ha ett tak av glas så att gästerna kan skåda norrskenet från sina hotellsängar. Det ryktas om att hotellet ska öppna i slutet av 2016, så om några månader bör det hela bli bokningsbart för turister som vill uppleva den norska fjordmiljön på ett unikt sätt.

Den som lever får se. Man slutar aldrig att förvånas och tur är väl det. Det vi mest fascineras av i detta fall är tekniken som möjliggör detta, kunskapen om hur man bygger en flytande ö och vilka möjligheter i utveckling av alternativt boende det ger. Vad får vi se härnäst?