Categories
Lyxigt boende Resor

Santorini Mystique Resort – lyx i grekiska övärlden

Santorini är enligt min mening Greklands vackraste ö. Kuperad, spektakulär, med vykortsvackra utsiktsplatser och spännande arkeologiska utgrävningar, är denna vulkanö dramatisk i sin skönhet. En pärla i Kykladerna, värd att besöka av flera orsaker.

Vill du krydda ditt besök med ett lyxigt boende är Mystique Resort i Oia, på Santorinis norra spets det perfekta alternativet. Från hotellet, som är byggt i flera etage längs klipporna, är utsikten över Egeiska havet och calderan (vulkankraterns yttre ring) oslagbar. Jag undrar om du hittar en vackrare utsikt någon annanstans i världen.

Mystique Resort är femstjärnigt och erbjuder allt från sviter med eget spa till boende i separat villa, karvade som rundade inbuktningar i den branta lavaväggen. De smakfulla sviterna är inredda av den berömde inredningsarkitekten Frank Leferbvre. De kala vita väggarna kombineras med hantverksarbeten från Santorini i sten och trä och möbler designade av drivved. Alla sviter har balkong eller terrass med havsutsikt. Hotellet har en traditionell och naturinspirerad stil, men är utrustad med toppmodern teknik.

Den privata stranden ligger inom gångavstånd, men för de som föredrar pool erbjuds en sagolik infinitypool och soldäck med enastående utsikt över bukten. Ett besök på fitness-anläggningen eller en spa- och skönhetsbehandling är självskrivna aktiviteter under din vistelse här. På en av klippavsatserna hittar du den högklassiga restaurangen Charisma, som bjuder på regionala specialiteter tillagade av hotellets prisbelönta köksmästare och i den 150 år gamla vinkällare kan du avsmaka Chatuea Latour eller olika lokala viner från Santorini. Och hotellets betjäningen är dessutom förstklassig.

Santorini anses ofta vara en av de mest romantiska platserna i världen och självklart kan Mystique Resort även bistå med att arrangera ditt drömbröllop med en fantastisk inramning.

Övernattar gör från ca 500 till 1 800 Euro, men på grund av hotellets konstruktion på klippan finns det inga barnfaciliteter och barn under 14 år är tyvärr inte välkomna pga. säkerhetsskäl.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *