Ingen människa är en ö. Men vill du ha en egen?

Vem har väl inte suttit och drömt sig bort till sagolikt vita sandstränder där palmer vajar i vinden i takt med vågornas brus, där det inte finns en annan kotte så långt ögat kan nå? För den som vill vistas på en egen ö på semestern, och som dessutom har en rejäl slant tillgänglig, kan både hyra en egen paradisö och till och med köpa en om man så vill. På siten Luxury Real Estate finns en hel del att botanisera bland.

Har du möjlighet att köpa den privata ön Bird Cay, som ligger i det nyutnämnda marina reservatet i ögruppen Berry Islands i Bahamas, får du dig en bit av den vackraste delen av Västindien.

Bird Cay_Bahamas_Island_Map

 

Med 30 minuters flyg från Nassau kommer du till den lilla ö på 250 hektar. Tänk dig att gå på din alldeles egna strand och plocka en kokosnöt från din alldeles egna palm! En egen ö fast med närheten till både andra öar i Västindien samt USA.

Bird Cay_Bahamas_House

Bird Cay_Bahamas_Map

Lite mer avsides och än mer paradislikt måste ändå vara att äga en ö vid Fiji i Söderhavet. Ön ligger i ögruppen Mamanucas som innehåller 32 små öar fördelat på 35 kvadratkilometer hav. Objektet i fråga ligger nära huvudön Viti Levu från vilken du kan flyga på 10 minuter eller åka båt på 30. Köper du denna ö kan du njuta av fint väder och sol året om på ett av vårt jordklots mest exotiska platser. Detta måste vara stället som många ser framför sig när de tänker ”paradis”.

Fiji_map

Hyra kan man som sagt också göra. Richard Bransons Necker Island går bland annat att hyra. Till största del hyr man hela ön exklusivt för sig själv och sina eventuella gäster, men vissa utvalda veckor (september-oktober 2013) per år hyrs rummen ut individuellt.  Priset per par för sju nätter börjar på 26 600 dollar. Då ingår boende, transfer, mat, dryck, vattensportaktiviteter, tennisbanor, pooler och lokal skatt!

neckerisland_aerial

Alla är dock inte ute efter en egen ö i tropiskt klimat. Drömma kan man alltid, men man ska hinna vara på sin ö också. Kommer man från Nordamerika blir det både en lyx och mer praktiskt att äga en ö som ligger lite närmare sitt eget hem. Visst har amerikanerna närmare med flyg ner till Västindien och det tar inte lika mycket på krafterna att flyga ner en weekend till sin privata ö, men annars är det väl mer bekvämt att äga en ö utanför USAs eller Kanadas kust eller varför inte i en av de största sjöarna som ligger på deras kontinent. I exempelvis Lake Huron, som är den näst största av Kanadas fem Great Lakes, finns ca 30 000 mer eller mindre orörda öar i vacker miljö. Lilla ön Bay Island i Georgian Bay säljs av Moffat Dunlop Realtor. Här påminner klimatet, miljön och naturen extremt mycket om den i Sverige. Se bara på bilderna, det kunde lika gärna varit en liten ö utanför Sveriges kust.

Själv anser jag det vara en stor lyx att få vistas på öarna ute i vår vackra skärgård i Stockholm. Även här går det att köpa sig en egen ö med bekvämligheten av att det bara tar en timme från huvudstaden ut till ön med motorbåt. Vad kan vara bättre en svensk sommardag…

Badkaret mot horizonten_Castelli_Stockholms Skärgård

    Nästa Finland….?

Castelli, specialisten på sjöställen i Stockholms Skärgård, kan med alla säkerhet visa dig en av annan godbit ur vår vackraste skärgård på östkusten.

Hur som helst så är det fantastiskt roligt och inspirerande att bläddra bland bilderna på de hem som ligger till salu eller för uthyrning världen runt. Vissa tror man inte ens är av denna värld! Finns det sådana här vackra platser på vår jord? Det är ytterst exklusivt.

COMMENTS
  • Shit, cravings. Behöver typ bara… bli snuskigt rik först.

    Grymt bra post, Michaela!

    2013-04-08

Sorry, the comment form is closed at this time.