hummerfiske på pater noster

Hummerfiske på privata Pater Noster i Bohuslän

Snart börjar säsongen för hummerfiske och vi på Lyx.se vill därför passa på att tipsa om en liten ö på Västkusten, där du själv kan fiska havets svarta guld och avnjuta fångsten på din egna privata fyr-ö. Pater Noster betyder “fader vår” på latin, och med fler än 150 vrak spridda runt ön, är det inte undra på att skeppare bad till högre makter för att klara sig helskinnade till Hansa, med fyren som en viktig ledsagare på vägen.

Fyren Pater Noster har något speciellt som är svårt att sätta fingret på. Den ligger på den lilla privata ön Hamneskär nära Marstrand i Bohuslän och har uppmärksammats av både Condé Nast och engelska The Guardian. Kungligheter, oligarker och rockstjärnor har besökt ön, där man kan njuta ostört i Västkustens vackra natur, till långt in på småtimmarna.

Säsongen för hummerfiske startar i slutet av september och pågår fram till sista april på ön. Vattnet runt Hamneskär är känt för sitt fina hummerfiske och när hummertinorna är vittjade kan man njuta av havets svarta guld i sjöboden och bada i badtunnorna, med endast nyfikna sälar som publik.

På den privatägda ön finns 10 rum med 25 bäddar. Det går att ta sig dit med taxibåt från Marstrand (Tjörn är ett annat alternativ), eller alternativt kan man göra som var fjärde gäst gör – flyg dit med helikopter.

Lyx Pater Noster overview

hummerfiske på pater noster 9

hummerfiske på pater noster 8

hummerfiske på pater noster 7 hummerfiske på pater noster 6 hummerfiske på pater noster 5

hummerfiske på pater noster 4

hummerfiske på pater noster 3

hummerfiske på pater noster 2

Mer information om Hummerfisket och andra besökspaket finner du här.

Sorry, the comment form is closed at this time.