Veckans vardagslyx: Fikabox – moderna snacks i brevlådan

Glada blir vi när vi upptäcker nya smarta tjänster som förenklar vardagen och sätter guldkant på den. Fikastunden är populär bland oss nordbor och Fikabox adderar en ny dimension genom att leverera snacks hem eller till kontoret, med innehåll som anpassas efter dina önskemål och behov. Lyx.se pratade snacks med grundare Amrit Singh.

Fikabox är ett nytt koncept där snacks och mellanmål skickas ut direkt i brevlådan. Idén till Fikabox föddes för cirka 3 år sen och lanserades i maj 2015. Grundaren Amrit Singh har själv ett genuint intresse för hälsa, framför allt för mat och snacks.

Min tanke med Fikabox är att det ska vara enkelt att alltid ha ett mer hälsosamt alternativt till t ex godis och andra snacks hemma, så att man alltid kan unna sig något gott när man känner för det, både på helgen och på vardagen – Amrit Singh, grundare av Fikabox

Amrits bakgrund är till stor del från den svenska detaljhandeln med positioner inom Stadium och Clas Ohlson, både i Sverige och England. Både i England och USA, där snackskulturen är mycket mer utbredd, såg han framgångsrika prenumerationstjänster växa fram. Även i Sverige har folk börjat öppna ögonen för ett enklare sätt att välja hälsosamma snacks. I tron på denna potential föddes idén till Fikabox som är din hälsosamma snacksbutik och prenumerationstjänst på nätet.

Snacks i brevlådan

Konceptet och tillvägagångsättet är egentligen ganska enkelt. Man lägger in sina önskemål om leverans på Fikabox hemsida och sedan dyker lådan upp i din brevlåda efter några dagar.

Fikabox2

Till en början väljer Fikabox innehållet bland de över hundra olika blandningar som finns, men som sedan betygssätts av dig och framöver anpassas till din smak och önskemål.

100-tals blandningar & nya smaker

Receptet till blandningarna skapas in-house hos Fikabox och kombinationerna görs av över 100 olika ingredienser. Nya smaker och mixer tas fram hela tiden beroende på vad som efterfrågas.

FikaBox_Pina Colada

Några exempel är Millionaires Caramel Crunch som innehåller mjölkchoklad, tranbär, blancherade mandlar och mjuk karamellkola, eller Coconut Kiss som innehåller kokosflingor, mjölkchoklad och tranbär. Blandningarna innehåller olika mixer av mörk- eller ljus choklad, nötter, torkad frukt, bär, frön, salta snacks, såser osv.

Coconut kiss_Fikabox

Urvalet är stort så alla kan hitta något de gillar. Är man allergisk mot nötter väljer man bara bort det. Meningen är att varje portion blir ett bra mellanmål och gör att man håller energin uppe under dagen. Det är ett nyttigare alternativ till exempelvis bullarna under fikastunden. Fikabox vill främja en hälsosam och nyttig livsstil med balans i livet. Med det som utgångspunkt skapas snacksblandningarna för att balansera smaker och nytta i små portionsförpackningar.

Rate me & Date me

Utvalet av snacks för varje box sker med hjälp av betygssystemet ”Rate me & Date me”. När kundens box är färdigplockad skickas ett mail ut till kund med bilder på de 4 blandningar som ligger i boxen och kunden blir ombedd att, för sin egen skull, betygsätta snacksen efter att man njutit av dem och tala om vad man tyckte om dem enligt valen DUMP ME, TRY ME, LIKE ME eller LOVE ME.

Fikabox_Rating

Ju mer man tycker om något ju oftare ser Fikabox till att kunden får just den. Trycker man på ”Dump me” får man inte den framöver in sin Fikabox.

Fikabox1

Förutom snacksboxen håller Fikabox på att ta fram ytterligare lådor som tillfredställer olika behov – Frukostboxen (havregrynsgröt med bär, sylt och frukt), Hälsoboxen (för den hälsomedvetne där alla snacks är under 150 kcal), Proteinboxen (för den aktive och som vill unna sig ett nyttigt och proteinrikt snack efter träning) eller Lessugar boxen (för de som vill dra ner på sockret).

Frukostbox_FikaboxFrukostboxen med havregrynsgröt.

Snacksen är goda och perfekt portionerade samt levereras i en snyggt designad och miljövänlig box med tydlig innehållsförteckning. Både tjänsten och den levererade produkten känns modern och rolig.

En kul och god tjänst som gör nytta i vår ofta stressade vardag.