AirDine – ny app för social dining

Vid det här laget har de flesta hört talas om AirBnB och många har även testat konceptet. I samma anda lanseras nu AirDine och precis som det låter är det baserat på middagar. Hos vem äter du middag i kväll?

AirDine är en tjänst som bjuder in människor att äta middag hemma hos andra. Deras ambition är att möjliggöra möten mellan människor som aldrig annars hade mötts och att träffas under en trevlig middagsstund.

Smatphone_AirDine

Via en app görs varje hem till en potentiell restaurang. Naturligtvis av olika klass beroende på hur duktig kock du hamnat hos. Som värd/värdinna tjänar du pengar och möter samtidigt nya människor och som gäst får du socialisera och njuta av en god måltid.

Vill du vara gäst?

När man lägger in sin profil i app:en gör man bäst i att fylla i så komplett information om sig själv så att man blir en så attraktiv gäst som möjligt samt hamnar på de middagar där man trivs bäst. Man bokar en plats via app:en och när en förfrågan om deltagande skickas till värden/värdinnan kan denne välja att acceptera eller avvisa dig som gäst. Har man accepterats som gäst och därmed blivit inbjudan till en middag, får man adressen via app:en.

AirDine

Man debiteras automatiskt via app:en när middagseventet är slut. Därefter kan du betygssätta middagsmaten och värden/värdinnan, vilket blir värdefullt både för denne samt andra framtida gäster.

Vill du bjuda på middag?

I app:en presenterar du dig själv som värd/värdinna, i vilket område du befinner dig, tidpunkt, vad middagen kostar samt vad du ska bjuda på för mat. När middagseventet publiceras väntar du på att personer anmäler sig så att du kan välja dina gäster bland ansökningarna. När middagen sedan är klar och gästerna har gått hem till sig, överförs pengarna för middagen till ditt bankkonto.

Grönsaker_AirDine

Bakom konceptet står den stora Göteborgsbaserade restauranggruppen Avenygruppen. Tjänsten körs i betatest-läge under November 2015 i just Göteborgsområdet, med mål att lansera fullskaligt i början på 2016.

Vi ser fram emot att se detta middagsbjudningskoncept sprida sig till resten av Sverige och vidare ut i världen.

COMMENTS
  • hej vill gärna testa tjänsten frilansar för ETC Göteborg samt driver min egna blogg mvh angela

    2015-12-01

Sorry, the comment form is closed at this time.